Haberler

BÜ'Yülü Bir Gün'de "Yarından Sonrası''nı Hayal Etmek…

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi'nin en renkli mezun buluşması, bu yıl yenilenen konseptiyle 11 Kasım'da Güney Kampüs'te!

Boğaziçi mezunlarını Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsü'nde birbirinden renkli konularla ve yaşamın farklı kulvarlarında fark yaratmış konuşmacılarla buluşturan ''BÜ'yülü Bir Gün'' dördüncü yılına yepyeni bir konseptle giriyor.

Kuruluşundan bu yana, eğitim, araştırma ve toplumsal katkıda öncü konumuyla geleceği şekillendiren bir eğitim kurumu olan Boğaziçi Üniversitesi ''BÜ'yülü Bir Gün''de yarından sonrasını düşünen, tartışan, irdeleyen konu ve konuklarıyla mezunlar ve Boğaziçi dostlarıyla buluşacak.

Bu kapsamda, geçen yıllardan farklı bir tema ve çehreyle mezunların karşısına çıkacak olan ''BÜ'yülü Bir Gün''de bu sene Boğaziçi Üniversitesi akademik kadrosunun ve mezunlarının katılımıyla ''Yarından Sonra'' konsepti çerçevesinde ''İnsan''ı merkeze alan paneller ve konuşmalar gerçekleştirilecek.

Boğaziçi Üniversitesi mezunu yazar Selçuk Altun'un ''keynote'' konuşmacı olarak katılacağı BÜ'yülü Bir Gün'de ''Yarından Sonra İzlemek'' başlığında yapımcı Ali Bayraktar (Sony Türkiye), yapımcı Selim Erkul'un (Blu TV) katılacakları panelin moderatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi mezunu, yönetmen Umut Aral üstlenecek.

Hekim, yazar, yönetmen, senarist ve oyuncu Ercan Kesal'ın da konuşmacı olarak yer aldığı BÜ'yülü bir günde ''Yarından Sonra Yemek'' başlığını ise Cemre Narin'in moderatörlüğünde geleneksel Türk mutfağına yeni dokunuşlar katan şef ve işletmeci Maksut Aşkar, Yemeksepeti'nin kurucusu Boğaziçi mezunu Nevzat Aydın ve CarrefourSA Gıda Kategorisi Direktörü Ayşin Işıkgece tartışacaklar. Başarılı işletmeci ve şef Mehmet Gürs ise ''yarından sonra''nın yemek kültürünü ele alan konuşmasıyla mezunların karşısında olacak.

Akustikhane'den Zafer Yılmaz ''Yarından Sonra Müzik Dinlemek ve Okumak'' başlığı altında düzenlenecek paneli yönetirken Prof. Dr. Murat Gülsoy ve gazeteci Melda Narmanlı Çimen ise aynı başlık altında, ''Yarından Sonra''nın eğilimlerini tartışacaklar.

''Yarından Sonra Bilim ve Teknoloji'' başlığı altında ise Prof. Dr. Biray Kolluoğlu'nun moderatörlüğündeki panele Prof. Dr. Cem Say ve Prof. Dr. Erhan Gülmez katılacaklar. Prof. Dr. Zafer Yenal'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek aynı başlıklı panelde ise Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos ve Prof. Dr. Güven Alpay konuşmacı olacaklar.

''Yarından Sonra Çalışmak'' başlıklı panelde Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Murat Ülman moderatörlüğünde Dilek Akyürek (Beltaş) ve Pelin Güven (BKM) yer alacaklar. Yine aynı başlıkta Zeynep Meydanoğlu'nun (Ashoka) konuşması yer alacak.

''Yarından Sonra Yaşam'' başlıklı panelin konuşmacıları ise Prof. Dr. Esra Battaloğlu, Doç. Dr. Rana Sanyal ve Yrd. Doç. Dr. Berat Haznedaroğlu olacak. Prof. Dr. Zeynep Atay ise aynı başlık altında bir konuşma gerçekleştirecek.

Boğaziçi Mezunları Kültür ve Sanat Komisyonu'ndan sürpriz etkinlikler

Davetliler BÜ'yülü Bir Gün'de ayrıca BUKAL-"Boğaziçi'li Kal"- Boğaziçi Mezunları Kültür ve Sanat Komisyonu organizasyonuyla düzenlenecek "Geçmişten Günümüze Tarihi Binalarıyla Güney Kampüs", ''Tünellerin Gizeminde Sanat Buluşması" ve ''Tarihi Orgumuzun Öyküsü ve Mini Konser'' başlıklı etkinliklerle kampüste benzersiz bir gün yaşayacaklar:

TARİHİ ORGUMUZUN ÖYKÜSÜ VE MİNİ KONSER

İstanbul Barok Vakfı kurucusu ve öğretim üyesi Leyla Pınar'ın anlatımı, seslendirmesi ve Mehmet – Birgül Küçükönder'in onarım serüveniyle gizemli mini konser Albert Long Hall'ün büyüleyici ortamını hissettirecek.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TARİHİ BİNALARIYLA GÜNEY KAMPÜS TURU

BÜ'yülü Bir Gün içinde üç kez tekrarlanacak, sınırlı sayıda kayıtlı izleyicinin katılabileceği tur, Can Aksoy'un şimdiye dek hiç duyulmamış ilginç öykülerle bezeli rehberliğinde gerçekleşecek.

TÜNELLERİN GİZEMİNDE SANAT BULUŞMASI

Sınırlı sayıda kayıt yaptıran meraklı ve sanatsever mezunlar tarihi kampüsün bir başka gizemli tünelinde sanatla buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Sony Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title