Haberler

Bu Vuruşu Carlos'tan Öğrendim

Roberto Carlos’a hayrandım. Onun frikiklerini TV’den videoya kaydedip, ileri geri sardırarak sürekli izledim.

Kendime yeni bir stil oluşturdum. Toplara vurdukça güçlendim ve bu hale geldim.

 

ALATASARAY, 2001’de futbolu bırakan Hagi’nin yerini bir türlü dolduramadı. Sarı kırmızılılar, ne yeni bir 10 numara bulabildi, ne de duran topları gole çevirecek bir usta ayak... Rumen yıldızdan sonra büyük ümitlerle transfer edilen Felipe, Prates, Revivo, Heinz ve İliç, Cimbom’un bu sorunlarını çözmede yetersiz kaldı.

Sarı kırmızılı yöneticiler, Hagi’nin yerini doldurabilecek futbolcuyu Almanya’da buldu. Schalke’den transfer edilen Cassio Lincoln, hem orta sahada beyin görevi gören, hem de duran toplarda rakibin canını yakan bir futbolcuydu. Lincoln, ilk resmi maçında kalitesini ispat edip, nefis bir gol attı. Ç.Rizespor’la oynanan sezonun ilk sınavında dikkat çeken bir başka futbolcu daha vardı; Volkan Yaman.

Şutları çok yaman

Antalyaspor’dan sol kanat savunucusu olarak transfer edilen 24 yaşındaki gurbetçi, ilk lig maçında attığı frikik golüyle, sarı kırmızılıların 919 günlük hasretine son veriyordu. Ç.Rizespor maçında sakatlandığı için UEFA Kupası 2. Eleme Turu’nda Hırvat Slaven Koprivnica’ya karşı forma giyemeyen Lincoln’ün yokluğunda bir kez daha sahne aldı Volkan Yaman... Tıpkı Ç.Rizespor maçında olduğu gibi bazuka gibi bir şut çıkardı ve uzun süredir frikik golüne hasret kalan sarı kırmızılı taraftarların yüreğine su serpti.

İki maçta attığı frikik golleriyle Roberto Carlos’tan esintiler sunan Volkan’ın sol ayağı tıpkı soyadı gibi yaman mı yaman... Toplara öyle vuruyor ki, karşısında baraj kuran rakip futbolcuların yerinde olmak istemezsiniz.

Volkan, ligimizde son yıllarda boy gösteren gurbetçi futbolculardan biri... Futbol eğitimini Almanya’dan alan Volkan, "O vuruşu Roberto Carlos’tan öğrendim" diyerek sırrını Hürriyet’le paylaştı.

İşte G.Saray’ın yeni frikikçisinin kendi ağzından başarı öyküsü:

"Futbola 7 yaşımda Almanya’da başladım. Evde bana ’Kuru Volkan’ derlerdi. Ben de ne yalan söyleyeyim, Carlos’a hayrandım. Brezilyalı yıldızı TV’den izlerken, ’Ahh ben de toplara böyle vurabilsem’ diyerek iç geçiriyordum. Bir gün babam, ’Sen önce biraz yemek ye, kuvvetlen. Gerisi kolay’ diyerek beni yüreklendirdi. Babamın sözünü dinledim, beslenmeme dikkat edip, güçlendim. İdmanlarda daha çok çalıştım, bir süre sonra fizik olarak değişime uğradım.

Daha sonra idmanlarda, başladım her mesafeden toplara vurmaya... TV’den videoya kaydettiğim Carlos’un vuruş şekillerini bir ileri bir geri oynatıp, yeni bir stil oluşturdum. Toplara vurdukça, adalem gelişmeye başladı ve bu hale geldim."

İşim kolay değil

Dokuz kardeşli bir ailenin ikinci çocuğu olan Volkan Yaman’ın Carlos’tan sonra örnek aldığı iki futbolcu da G.Saraylı. Ergün Penbe ve Hakan Ünsal’a hayran olduğunu belirten Volkan, "Benim oynadığım bölgede oynamak çok zor. Hem savunma yapacaksın, hem de hücuma destek vereceksin. Yaşım 24 olduğu için şimdilik bu yükü kaldırabiliyorum. Gerek Ergün Abi, gerekse Hakan Ünsal Abi, bu bölgeyi çok iyi kullandı. Şimdi sıra bende" diyor. Anne ve babasının Bartın’dan Almanya’ya yerleştiğini hatırlatan Volkan Yaman, gurbette yaşamanın sıkıntılarını şu sözlerle dile getiriyor: "Almanya eskisi gibi değil. Artık herkes Türkiye’ye dönüş yapmak istiyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title