Haberler

Bu Vatan ve Bu Millet Sahipsiz Değildir"

Mimarlık ve mühendislik alanında faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarından yapılan ortak açıklamada, "Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) basın açıklamasına destek veren ve 'TTB yalnız değildir' başlığı ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından yapılan...

Mimarlık ve mühendislik alanında faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarından yapılan ortak açıklamada, " Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) basın açıklamasına destek veren ve 'TTB yalnız değildir' başlığı ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından yapılan basın açıklamasını reddediyoruz. TMMOB'un biz STK'ları temsil etmediğini kamuoyunun önünde ifade ediyoruz ve bu milletin ordusunun yalnız olmadığını, vatan evlatlarının Afrin'de uluslararası terör ve terör destekçilerine karşı verdiği savaşta yanında olduğumuzu ilan ediyoruz." denildi.

Teknik Elemanlar Derneği, Mimar ve Mühendisler Grubu, Jeoloji Mühendisleri Derneği, Piri Reis Harita, Gayrimenkul ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Derneği, Yeryüzü Mühendisleri, İstanbul Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği ile Yıldız Mezunları Derneği'nden yapılan "Bu vatan ve bu millet sahipsiz değildir" başlıklı açıklamada, TTB ve TMMOB'un bildirilerine tepki gösterildi.

Açıklamada, "Türkiye'de mimarlık ve mühendislik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak bizler; 24 Ocak 2018 tarihli TTB'nin basın açıklamasına destek veren ve 'TTB yalnız değildir' başlığı ile TMMOB tarafından yapılan basın açıklamasını reddediyoruz." ifadesi kullanıldı.

"TMMOB'un biz STK'ları temsil etmediğini kamuoyunun önünde ifade ediyoruz ve bu milletin ordusunun yalnız olmadığını, vatan evlatlarının Afrin'de uluslararası terör ve terör destekçilerine karşı verdiği savaşta yanında olduğumuzu ilan ediyoruz." denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Suriye'de ve bölgede barışın tesis edilmesi, yerlerini, yurtlarını terk etmiş milyonlarca Suriyelinin tekrar evlerine dönmelerini ve barış içerisinde yaşamalarını amaç edinmiş bu harekatta, ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü tehdit eden uluslararası terör faaliyetlerine son vermeyi amaçlayan Türk ordusunun Afrin'e gerçekleştirdiği barışın sağlanması operasyonunu destekliyor ve milletin evlatları olan ordumuzun her bir neferinin burnu kanamadan görevlerini başarıyla tamamlayarak ülkesine salimen geri dönmesini temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: AA / Güncel

Türk Tabipler Birliği Afrin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title