Haberler

Bu Ülke İsrail'i Çok Korkuttu

Ortadoğu'da Kuzey Kore'den gelen balistik füzelerin sayısının arttığını iddia eden İsrail yönetimi, BM'den ek önlem talebinde bulundu.

İsrail, Ortadoğu'da Kuzey Kore'den gelen balistik füzelerin varlığının giderek arttığını belirterek, BM Güvenlik Konseyi bünyesindeki Kuzey Kore'ye Yaptırımlar Komitesinden, "Ortadoğu'daki istikrarı bozduğu gerekçesiyle" Pyongyang'ın balistik füzelerle silahlanmasına karşı acil önlemler alınmasını istedi.

İsrail'in BM'deki Temsilciliği, komiteye gönderdiği yazıda, ülkesinin, Kuzey Kore'nin balistik füzelerle silahlanma faaliyetlerinin tehlikeli etkileri konusunda derin endişe duyduğunu belirtti. Yazıda, bunun Ortadoğu bölgesinde barış çabalarını ve istikrarı bozduğu kaydedilerek, uluslararası toplumdan bu tehlikelere karşı önlem alınması konusunda çabalarını artırması talep edildi.

Komite, Kuzey Kore'nin 2009 Mayıs ayındaki nükleer denemenin ardından, bu ülkenin silah satışlarını yakından gözleyerek, BM üyesi ülkelere, Kuzey Kore'ye gidip gelen ve şüpheli yük taşıyan, kara, hava veya deniz taşıtlarının aranması yükümlülüğü getirmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da mayısta Tokyo'da yaptığı açıklamada, Tayland'da geçen aralık ayında ele geçirilen Kuzey Kore silahlarına değinirken, Kuzey Kore'yi Lübnan'da Hizbullah'a, Gazze Şeridi'nde Hamas'a silah sağlamakla suçlamıştı.

Lieberman, Kuzey Kore'nin İran ve Suriye'nin füze programına yardım ettiği iddiasında da bulunarak, Kuzey Kore'yi bu ülkelerle birlikte "şer ekseninin" bir parçası olarak nitelendirmişti.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta geçen yıl 12 Aralıkta bir uçaktaki 40 tondan fazla silah yüküne el koymuştu. Tayland Hava Kuvvetleri, içinde roketler ve RPG'lerin de bulunduğu yükü taşıyan uçağın Pyongyang'dan kalktığını bildirmişti.

A.A.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title