Haberler

Bu Tanıtıma Yürek Dayanmaz

Edirne’de bir sanat tarihçisi, 85 metre yükseklikteki Selimiye Camii’nin minaresine çıkarak çektiği tanıtım videolarıyla, sosyal medyada ilgi çekiyor.

Edirne'de bir sanat tarihçisi, 85 metre yükseklikteki Selimiye Camii'nin minaresine çıkarak çektiği tanıtım videolarıyla, sosyal medyada ilgi çekiyor.

Edirne Tanıtım Merkezi sanat tarihçisi Seda Bekar, Selimiye Camii'nin tanıtımını yapmak için alışılmışın dışına çıktı. Bekar, Selimiye Camii'nin 85 metre yükseklikteki minaresinin şerifesine çıkarak Selimiye Camii hakkında verdiği bilgileri kameraya kaydetti. Edirne Tanıtım Merkezi'nin sosyal medya hesabından paylaştığı videolarla yükseklik korkusu olanların ilgisini çekmeyi başaran Bekar, cesareti ve kentin turizmine katkısıyla alkışları da toplamayı başarıyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak görevini gerçekleştiren Bekar, "Selimiye Camii gibi mimarinin doruğu ve Mimar Sinan'in ustalık eseri 2011 yılında UNESCO Miras Listesine girmiş dünyaca tanınırlığı olan bir abidenin anlatımına İl Kültür Müdürümüz Ahmet Hacıoğlu'nun ileri görüşlülüğü, iyi bir idareci olması vesile oldu. Bilgi birikimimde ve sanat tarihini sevmemde emeği tartışılamaz. Fikirlerimi her daim takdir etmiş ve desteklemiştir. Ben de iş alanındaki tüm adımlarımı onun emeğine layık olacak şekilde yapmaya çalışıyorum. Fikirlerimin temelinde sanırım bu vefa var ve tabi ki kültür, sanat, turizmin şehri 93 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir şehir. En doğru, en güzel şekilde duyurulması arzusu. Şu an gelen ziyaretçilerimiz de Selimiye denilince 'Bir de Edirne Tanıtım Merkezi görevlilerinden dinleyelim' zihniyeti ile sosyal medya takipçilerimiz bizlere ulaşmakta. Biz de onlara en doğru şekilde Selimiye'yi anlatmaya çalışmaktayız. Kelimeler kifayet buldukça, Selimiye'yi en iyi şekilde anlatmaya çalışıyoruz" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Medya Selimiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title