Haberler

    Bu Sözler Kavgada Bile Söylenmez!

    İşlemci Devi Intel'in Hiç de Duymak İstemeyeceği, Kavgada Söylenecek Bu Sözler Bakın Kimden Geldi...

    Wall Street Journal'la yaptığı bir röportajda, ARM'ın kurucularından Hermann Hauser ıntel'le ilgili oldukça iddialı şeyler söyledi. ıntel'in batmaya mahkum olduğunu söyleyen Hauser, bu iddiasını iki olaya dayandırdı.

    Bildiğiniz gibi ARM, cep telefonlarından tabletlere, ebook okuyuculara kadar birçok cihazın çip tasarımından sorumlu. Hauser'ın belirttiğine göre, ARM çip tasarımlarını birçok üçüncü parti üreticiye lisanslı olarak veriyor. Bu şekilde ıntel yalnızca ARM'la değil aynı zamanda o üçüncü parti üreticilerinin hepsiyle birden yarışıyor. Yani ıntel, kocaman bir orduya karşı tek başına karşı koymaya çalışıyor.

    ikinci olarak Hauser, bilgisayarların ortaya çıktığı 1950'lerden bu yana, teknolojinin dalgalar halinde ilerlediğini ve her dalgayla beraber eskide kalan firmaların yok olup, yeni firmaların doğduğunu belirtiyor. Hauser'a göre yeni gelen dalga ise mobil cihazlar ve eski firmalar yok olurken, ARM gibi firmalar tamamen doğacak. Aynı durumun Microsoft ve Android arasında da olduğunu söyleyebiliriz.

    Gerçekten de ıntel ve Microsoft gibi devler, yeni firmalara, yazılımlara ve üreticilere yenilecek mi?

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title