Haberler

Bu Siyaset Söylemi Derhal Terk Edilmeli"

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki saldırıya ilişkin, "Bu tablonun sorumlusu toplumu birbirinden ayrıştıran, birbirine tahammülsüzleştiren siyaset söylemidir. Toplumda herkes birbirini hasım olarak görmeye başlamış durumda. Olayın vahim tablosu bu. Bu siyaset söylemi derhal terk edilmelidir." dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Suruç'ta inceleme ve temaslarda bulunan Gök, olaya ilişkin gözlemlerini parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla aktardı.

Gök, Ramazan Bayramı'nı kutlamaya hazırlanırken, Suruç'ta 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla sarsıldıklarını dile getirdi.

Böyle bir olayın Türkiye'de hala yaşanabiliyor olmasını "vahim bir durum" olarak niteleyen Gök, "Hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Siyasetçiler olarak bu olayla ilgili toplumu birbirinden ayıran, kutuplaştıran değil birleştiren bir dil kullanarak bu acıların üstesinden gelmek durumundayız." dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gittiği Suruç'ta dün tüm gün yetkililerle görüşme fırsatı bulduğunu belirten Gök, olayın tüm yönlerinin adli makamlarca araştırıldığını kaydetti.

Bir incir çekirdeğini doldurmayacak tartışmanın büyüyerek 4 kişinin ölümüne neden olan bir olaya dönüşmesinin, Türkiye'nin geldiği vahim tabloyu gösterdiğini tekrarlayan Gök, şöyle devam etti:

"Bu tablonun sorumlusu toplumu birbirinden ayrıştıran, birbirine tahammülsüzleştiren siyaset söylemidir. Toplumda herkes birbirini hasım olarak görmeye başlamış durumda. Olayın vahim tablosu bu. Bu siyaset söylemi derhal terk edilmelidir. Bu üzüntülü olayın bütün sorumluları eşit, adil, tarafsız bir soruşturmayla ortaya çıkarılmalı ve sorumlular hakkında en ağır ceza verilmeli."

"Çok fazla silahlanma gördük"

İlçede yaptıkları incelemeler sırasında sivillerde çok fazla silahlanma olduğunu gördüklerini belirten Gök, "Herkesin cebinde tabancalar, silahlarla rahatça dolaştığı bir ortamda sonuç böyle oluyor. Bu silahlanma nasıl oluyor? Türkiye silahla yaşayan bir toplum haline dönüşmüş. Bunun derhal üzerine gidilmeli." dedi.

Otopsi raporlarının bir an önce açıklanması gerektiğini vurgulayan Gök, ölümler konusunda ciddi iddialar ortaya atıldığını, bunun için otopsi raporlarının açıklanarak ölümlerin meydana gelişiyle ilgili kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Gök, şunları kaydetti:

"Devlet aklı bu olayda kendisini göstermelidir. Soğukkanlı, itidalli bir anlayış bu olayı ancak çözer. Devleti yönetenler, devlet aklını iyi kullanamazsa bu travmayı aşmamız mümkün olmaz. Devlet tarafsız olmalı, bütün yurttaşları eşit görmeli, adil ve tarafsız soruşturma yapmalı. Süratle yanlı açıklamadan kaçınılmalı, bu olay basit bir hadise değildir. Bir CHP'li olarak herkese itidal çağrısı yapıyoruz. Adli makamların soruşturmasının neticesini beklemeyi tavsiye ediyoruz. Suruç'umuzu bir an önce bu travmadan çıkarmak hepimizin görevi. Bu, ancak adil olmakla sağlanır. Vicdanları rahatlatacak şekilde suçlulardan hesap sorulmalı. Biz CHP olarak bu olayın bundan sonraki aşamalarını da takip edeceğiz. Olayda hayatını kaybeden tüm tarafların ailelerine başsağlığı diliyoruz."

Olayda PKK iddiaları olduğu yönündeki bir soru üzerine Gök, "Şenyaşar ailesinin HDP'li seçmen olduğu ve esnaflık yaptığı biliniyor. Aksi bir bilgi bize ulaşmadı. Burada adli soruşturmanın rahat yürütülmesine fırsat verilmeli. Bütün ölenlerin yakınlarının vicdanlarını sarsmayan bir soruşturmanın yapılmasını bütün Suruç bekliyor." diye konuştu.

Suruç'ta önceki gün AK Parti'lilere yönelik silahlı saldırı sonucu çıkan olayda, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyinin de aralarında bulunduğu 4 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Siyaset Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title