Haberler

Bu Sefer Yavaş Olan Kazandı

Kocaeli'de bir alışveriş merkezinde kurulan parkurda, "En Yavaş Bisiklet Sürme Turnuvası" düzenlendi.

İzmit Belediyesi'nce, Dolphin Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen turnuvada 11 kategoride 37 sporcu mücadele etti. Sporcular 10 metrelik parkuru ayaklarını yere basmadan, en uzun sürede tamamlayabilmek için yarıştı.

Turnuvada lisanslı yarışmacılar kategorisinde Agit Salman birinci, Abdülkadir Kelleci ikinci, İsak Ünal ise üçüncü oldu. Amatör pedalların mücadele ettiği diğer kategorilerde, müsabakalar sırasında yarışmacıların ayaklarını yere basmama ve yavaş ilerleme mücadelesi ilginç görüntülere neden oldu.

Turnuvanın ödül töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 2009 yılında Brüksel'de yapılan bisiklet kongresine Türkiye'den ilk defa İzmit Belediyesi'nin katıldığını ve 13 Avrupa şehri içerisinde yer aldıklarını söyledi.

"Bisiklet şehri" olmak için deklarasyona imza atarak bir serüven başlattıklarını dile getiren Doğan, "İzmit bir bisiklet şehri olmaya adaydır. Bunun için de 2,5 yıldır çalışma yapıyor ve halka yaygınlaştırmak için çabalıyoruz" dedi.

İzmit'teki bisiklet sporu dalında Brisaspor Kulübü'nün iddialı olduğunu kaydeden Nevzat Doğan, insanların bisiklete olan ilgisini artırmak için kulüp sporcularını ve amatör sporcuları bir araya getirmek için bu tür organizasyonlar yaptıklarını belirtti.

Doğan, kısa süre önce Uluslararası Dağ Bisiklet Şampiyonası'nı İzmit'te yaptıklarını ve "En Yavaş Bisiklet Sürme Turnuvası" ile birlikte Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bisikleti hızlı sürmek kolay, yavaş sürmek ise başarı, dayanıklılık, sabır gibi özellikler gerektiriyor. Ayrıca, sportif anlamda da bazı özelliklere sahip olmanız gerekiyor. Ben bunun iyi bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Bisiklete ilginin artması ve bisiklet sporu açısından yeni bir dalın gelişmesi adına iyi bir turnuva. Umarım ilgi görür ve sürekli düzenlenir. İzmit'te bunu yapmaya devam edeceğiz, çünkü biz İzmit'te bisiklet adına, bisikletin yaygınlaşması adına olabilecek sportif ve sosyal açıdan bu faaliyeti destekliyoruz."

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title