Haberler

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıkoğlu,''Önce Öğren Sonra Eğlen'' Projesiyle Sanal Dünyadan Özümüze Döndük

Güncelleme:

Şehitkamil Belediyesi geride kalan yılların en güzel hatıralarını yaşatan geleneksel Türk çocuk oyunlarını öğretmek ve bu kültürün devam etmesini sağlamak amacıyla "Önce Öğren Sonra Eğlen" projesini son 2 yıldır büyük bir tempo ile yürütenyetkililer proje kapsamında aynı zamanda çocukların sağlıklı bir şekilde büyümeleri ve gelişmeleri için spor alanlarında yeteri kadar vakit geçirmelerine de olanak sağlıyor.

ÇOCUKLARIN EKRAN BAŞINDA GEÇİRDİĞİ ZAMANI EN AZA İNDİRMEK İÇİN

Çocuklarının ekranlar başında geçirdiği süreleri en aza indirmek amacıyla aktivite arayışı içerisine giren öğrenci velilerinin vazgeçilmez adresi haline gelen proje çalışmaları, miniklerin güvenilir bir ortamda akranlarıyla birlikte kaliteli zaman geçirebilmeleri adına ilçe genelinde spor salonlarında, alışveriş merkezlerinin oyun alanlarında, okullarda ve semt parklarında sıklıkla gerçekleştiriliyor.

HAREKETSİZ YAŞAM BİRÇOK SORUNU BERABERİNDE GETİRİYOR

Önce Öğren Sonra Eğlen projesi kapsamında bugüne kadar binlerce çocuğu oyun ve sporla buluşturduklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çocukların gelişim sürecinde hareketsiz bir yaşamın birçok sorunu berberinde getirdiği ifade etti. Son 2 yıldır büyük bir ilgiyle yürütülen Önce Öğren Sonra Eğlen projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Fadıloğlu, "Günümüz şartlarında çocuklarımızın eskiden olduğu gibi mahalle aralarında, oyun oynama süreleri gün geçtikçe azalıyor; bu da daha fazla hareketsiz çocuk anlamına geliyor. Hareketsiz, durağan bir yaşam birçok sorunu beraberinde getiriyor.

GEÇMİŞTEN BUGÜNE TAŞIDIĞIMIZ OYUNLAR SAĞLIKLI GELİŞİMDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Oysaki geçmişten bugüne taşıdığımız oyunlar, çocukların sağlıklı gelişiminde önemli bir rol oynuyor. Her ebeveyn çocuklarının sağlıklı büyüdüğünü, mutlu olduğunu görmek ister.Bizde ekip arkadaşlarımızla birlikte hem önemli bir kültürü yaşatmak hem de çocuklarımızın günlük fiziksel hareket oranını arttırmak amacıyla Önce Öğren Sonra Eğlen projesini büyük bir keyifle yürütüyoruz. Bu proje sayesinde binlerce çocuğumuzu oyun ve sporla buluşturduk. Tabletler, bilgisayarlar, telefonlar kısacası gelişen teknoloji çocuklarımızı adeta ekranlara kilitlemişti.

KAPININ KİLİDİ BİZ AÇIYORUZ

Şimdi biz kapının kilidini açıyor, çocuklarımızın sağlıklı ve eğlence dolu bir kapıdan içeri girmelerini sağlıyoruz. Kültürümüze, özümüze dönmemize, sağlıklı bir yaşamla buluşmamıza destek veren başta tüm değerli velilerimiz olmak üzere, değerli proje eğitmenlerimize ve paydaş kurumlarımızın değerli temsilcilerine yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title