Haberler

Bu Programa Katılan Öğrencilere Günlük 54 TL Verilecek

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik 2. Organize Sanayi Bölgesi ve İŞKUR işbirliğinde uygulanacak olan 3+1 Eğitim Sistemi ile ilgili protokol imzalandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik 2. Organize Sanayi Bölgesi ve İŞKUR işbirliğinde uygulanacak olan 3+1 Eğitim Sistemi ile ilgili protokol imzalandı.

Protokol öncesi konuşma yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, iki ayrı kurumla protokol imzaladıklarını belirtti. Taş, protokol amacının üniversite sanayi ve sadece sanayi değil diğer iş merkezlerimizle iş sektörlerimizle daha doğrusu üniversite arasındaki münasebeti arttırmak olduğunu belirterek, "Başarılı olan öğrencilerimizin iş sektöründe henüz okuldayken bir dönemlerini burada geçirmelerini sağlamak. Dolayısıyla aslında nihai anlamda amacımız iş sektörlerimizin, sanayimizin nitelikli kaliteli eleman ihtiyaçlarını giderebilmek, karşılayabilmek. Keza aynı şekilde yine Bilecik ve Üniversitemiz açısından bakarsak da başarılı olan kaliteli, nitelikli öğrencilerimizin mezun olduktan sonra da yine burada iş bulma imkanlarını sağlayarak şehrimizde kalmalarını ve şehrimiz adına katma değer üretmelerini sağlamak. Bu protokolde bizimle beraber çalışan İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, İŞKUR Müdürümüze huzurlarınızda ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. İnşallah protokolümüz Bilecik için, Üniversitemiz için, sanayi ve iş sektörlerimiz için hayırlı uğurlu olur" dedi.

Bilecik İl Özel İdare Genel Sekreteri ve aynı zamanda 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Halis Nalbant ise konuşmasında, "2. Organize Sanayi Bölgesi'nde faal olan 22 tane fabrikamızın eleman ihtiyacını bu yöntemle sağlanacak olması, üniversitemizin buna destek veriyor olması üniversitemizde okuyup ta burada iş bulabilecek bir potansiyel oluşturuyor olması bizim için önemli. Ben bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta rektör hocam olmak üzere tüm ilgililere teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.

"Öğrencilere genel sağlık sigortası ücretlerini ve günlük 54 lira cep harçlıklarını kurum olarak biz vereceğiz"

Bilecik İŞKUR Müdürü Ayhan Tozan, protokolde İŞKUR' un yapacağı faaliyetlerde sadece 3+1'in dışında İŞKUR' la yapılan protokolle üniversitenin tamamen iş birliği içerisinde tüm kurum hizmetlerini birlikte yapmak olduğunu belirtti. Tozan, "Genel bir protokolümüz oldu. Burada gerek girişimcilik kursları, gerek meslek eğitimi kursları gerekse iş başı eğitim programlarında ve kariyer günlerimizi tamamen üniversitemizle birlikte yapmak. Bu program kapsamında katılan öğrencilerimiz eğer burada çalışmak isterlerse okul döneminde veya mezun olduktan sonra biz bunlar genel sağlık sigortası ücretlerini ve günlük 54 lira cep harçlıklarını kurum olarak biz vereceğiz. Bunun için öğrencilerimiz açısından büyük bir teşvik halinde gelmiş oldu. Bu protokolümüzün hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi rektörlük binasında düzenlenen ve rektör yardımcılarının da katıldığı törende, konuşmaların ardından protokol imzalandı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi İbrahim Taş Bilecik İŞKUR Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title