Haberler

Bu Okul Sadece Bir Yıl Kullanıldı

Şırnak'ın Silopi İlçesinin Başköy Köyü'nde Dünya Bankası'ndan Sağlanan Hibeyle Yapılan Ana Sınıfı Bir Yıl Sonra Harabeye Döndü.

Şırnak'ın Silopi ilçesinin Başköy Köyü'nde Dünya Bankası'ndan sağlanan hibeyle yapılan ana sınıfı bir yıl sonra harabeye döndü.

OKUL İŞTE BÖYLE HARABEYE DÖNDÜ

Edinilen bilgiye göre, Dünya Bankası tarafından sağlanan hibe desteğiyle yapılan ve 92 bin 333 YTL'ye mal olan ana sınıfı sadece bir yıl eğitim ve öğretim verebildi. Eğitime 3 Temmuz 2006 tarihinde açılan okul, aradan bir yıl geçtikten sonra harabeye döndü. Okulun kapı, pencere, elektrik ve su tesisatı kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce sökülerek götürüldü.

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Kunur, Dünya Bankası'nın hibe kredisiyle yapılan ve geçen yıl eğitim öğretime açılan ana sınıfına köy çocuklarının yaz tatilinde kapı ve pencereleri kırarak girdiğini söyledi.

Okula giren çocukların okuldaki bütün malzemeler ile elektrik, su tesisatı, kapı ve pencereleri kullanılamaz hale getirdiğini ifade eden Kunur, şöyle dedi:

“Olayı duyar duymaz güvenlik güçlerine, Cumhuriyet Savcılığı'na ve ilgili birimlere haber verdik. Yapılan araştırmalar sonucu olayı gerçekleştirenler tespit edildi. Yalnız olayı yapan çocuklar küçük oldukları için herhangi bir cezai müeyyide uygulanmadı. Verilen zararın velilerden tahsili gibi bur durum da söz konusu değil.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız keşifle okulun 11 bin YTL onarım masrafı var. İhalesini yaptık ve en kısa zamanda onararak, yeniden hizmete açacağız. Geçen yıl burada eğitim gören 30 öğrenci ise Başköy Köyü'ndeki 8 derslikli okulun bir sınıfında ders görüyor. Okulları onarıldıktan sonra tekrar burada eğitim göreceklerdir.”

Kunur, aynı şeylerin tekrar yaşanmaması için önlem alınması yönünde de çalışma yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title