Haberler

Bu Merkez Dünyadaki Tüm Çağrılara Cevap Veriyor

AYŞE ŞENSOY - Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, yenilenen Tele Sağlık Merkezi'nin dünyanın neresinde olursa olsun gelen tüm çağrılara cevap verebilecek kapasitede olduğunu belirterek, "Her çeşit uzman konsültan desteğiyle bayrak ayrımı yapmadan tüm gemilere ücretsiz destek sağlanmaktadır" dedi.

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada yaklaşık 1 milyar insanın kendi ülkesi dışına seyahat ettiğini söyledi.

Türkiye'de ise Afrika'dan Asya-Pasifik bölgesine, Latin Amerika'dan Okyanusya'ya kadar geniş bir coğrafyada gelişen diplomatik, ticari, çalışma, sosyal ve kültürel ilişkiler nedeniyle yaklaşık 10 milyon kişinin bu bölgelere seyahat ettiğini belirten Hatipoğlu, "Ticaretin yüzde 85'ini gemilerle yaptığımızı düşünürsek, buralarda çalışan insanlarımız bazen kara yüzü görmeden günlerce yolculuk etmektedir. Bu, ülkelerdeki iklim şartları ve başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere değişik sağlık sorunlarını da beraberinde getirmektedir" diye konuştu.

İstanbul'da hizmet veriyor

Yurt dışı seyahatlerde karşılaşılan sağlık sorunlarında 444 77 34 nolu Seyahat Sağlığı Danışma Hattı'nın 7 gün 24 saat hizmet verdiğini ifade eden Hatipoğlu, şöyle devam etti:

"Seyahat Sağlığı Danışma Hattı ile seyahat öncesi gidilecek ülkelerle ilgili sağlık riskleri ve gerekli koruyucu önlemler hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Yurt dışına seyahat eden kişilerle bu ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımızın yaşadıkları sağlık sorunlarıyla ilgili danışmanlık hizmeti verilmektedir. 444 83 53 numaralı ayrı bir Tele Sağlık Hattı ile de sadece gemilere sağlık danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bu hatla yabancı dile hakim, denizcilik tıbbı ve denizde çalışma şartlarına vakıf doktor ve yardımcı sağlık personeliyle hizmet verilmektedir. Dünyanın neresinde olursanız olun hem karada hem de denizde ihtiyaç duyanlara uzaktan sağlık danışmanlık hizmeti veren Tele Sağlık Merkezimiz, İstanbul Bakırköy'deki yeni yerinde daha modern donanımıyla hizmete girmiştir."

Hatipoğlu, merkezde acil durumlarda gemilerde bulunan ilaç ve tıbbi malzemelerin, verilen doğru talimatlarla kullandırılmasının amaçlandığına işaret etti.

Yeni teknolojiyle donatıldı

Yurt içi veya dışındaki ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçilerek gerekli durumlarda gemi adamlarının tahliye edilmesinin sağlandığını vurgulayan Hatipoğlu, bu gibi hizmetlerle gemi adamlarının sağlığına destek olunduğunun altını çizdi.

Seyahat Sağlığı Danışma Hattı ve gemilere hizmet veren 444 83 53 nolu hattı kapsayan Tele Sağlık Merkezi'nin yeni teknolojiyle donatıldığını aktaran Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Yenilenen merkezimiz, dünyanın neresinde olursa olsun gelen tüm çağrılara cevap verebilecek kapasitededir. Her çeşit uzman konsültan desteğiyle bayrak ayırımı yapmadan tüm gemilere ücretsiz destek sağlanmaktadır. Danışmanlık ve acil sağlık durumlarında gerekli her türlü irtibatı sağlama özelliğine sahiptir. Sağlık Bakanlığı olarak ister uzak bir ülkede, isterse okyanusta; dünyanın neresinde olunursa olunsun sağlık danışmanlık hizmeti ihtiyacı duyan vatandaşımızın yanında olabilmek ve sağlığına katkı sunabilme amacındayız."

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Hüsem Hatipoğlu Türkiye Afrika Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title