Haberler

"Bu Memleketi Bitirmeye Yüce Allah'ın Emri Yeter."

Güncelleme:

Bakan Şahin, "Bu memleketi bitirmeye yüce Allah'ın emri yeter. Başka hiç kimsenin sapık düşüncesi, sapık fikri, sapık emelinin gücü yetmez." dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Bu memleketi bitirmeye yüce Allah'ın emri yeter. Başka hiç kimsenin sapık düşüncesi, sapık fikri, sapık emelinin gücü yetmez. Ardında bir takım güç odakları olsa da. Başka ülkeler olsa da, komşu ülkeler olsa da, uzak ülkeler olsa da..." dedi.

Bakan Şahin, Gümüşhane Valiliği'nin şehit aileleri ve gaziler için Balyemez Konak'ta verdiği iftar yemeğine katıldı.

Bakan Şahin, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin rahmete kavuşmuş ancak ruhaniyeti bu toprakları terk etmemiş büyükleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bir gün olur ya bir gaflete anlık düşsek bile bu toprakların altında yatan büyüklerimiz var. Bu memleketin rahmete kavuşmuş ama ruhaniyeti bu topraklarda terk etmemiş büyükleri vardır. Onların ruhaniyeti bile bu toprakları, bu ülkeyi korumaya, ben ve biz inanıyoruz ki, yeter. Onlar toprağın altında biz toprağın üstünde bu memleketi ilelebet sonsuza dek koruyacağız.

Bu memleketi bitirmeye yüce Allah'ın emri yeter. Başka hiç kimsenin sapık düşüncesi, sapık fikri, sapık emelinin gücü yetmez. Ardında bir takım güç odakları olsa da. Başka ülkeler olsa da, komşu ülkeler olsa da uzak ülkeler olsa da. Masa başında bize dost centilmenliği ve komplimanları yapsa da olmadığımız zamanlarda ardımızda tuzaklar kursalar da. ve de içeride bir takım kandırılmış ya da inandırılmış beyinsizlerde onlarla birlikte olsalar da, yazsalar da, çizseler de, alkışta tutsalar da, kimsenin bu memleketin varlığına ve birliğine gücü yetmez, yetmeyecektir."

Bu inancının ve haykırışının boş olmadığını vurgulayan Bakan Şahin, "Benim bu inancım ve haykırışım boş bir şey değil. Ben TBMM'de, hükümette, sokakta da, Hakkari'de de, Edirne'de de, bu inancı dile getiriyorum. Ama biliyorum ki, yalnız değilim. Ardımda 75 milyon var ve önümde de 75 bin var. O 75 bin, 75 milyonun tükürüğüne bile tahammül edemezler ama biz o zamanı sabırla bekliyoruz" diye konuştu.

-Uyuz farenin aslanla meşgul edilmesi hadisesi-

Bakan Şahin, bunları Türkiye'de birlik ve kardeşlik inancı içerisinde yaşama düşüncesi olduğunu bildiği için söylediğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Hakkari'de Geçimli karakoluna kurşun atanla onu destekleyici mahiyette yazı yazan arasında fark yoktur dedim. Bir haftadır çalkalanıyor, dalgalanıyor medya. Ama bizim için medya Gümüşhane insanımızın duygusuna sahip değilse boş bir medyadır. O medya memleket medyası olamaz. O olsa olsa mütareke medyası olur mütareke. Kurtuluş savaşı öncesinde de gördük. Ülke tehlikeye düştüğü anda ya da tehlikeye düştüğü zannedildiği anda şuanda tehlike filan yok, şuanda bir uyuz farenin bir aslanla meşgul edilmesi hadisesi var. Bir hastalıklı uyuz fare aslanı asla tüketemez, dolanır etrafında, dolanıyor. Bu bitecek. Ama birileri zannediyor ki, 'bu ülkede aman olur ya söylenen gerçek olursa bende yeni dünyada farklı bir yerde olayım'. Nerede olursan ol bu memleketin ekmeğini yiyip, suyunu içip havasını teneffüs edip, kalemini kirli fikirlere alet etmeye, mütareke basını olmaya hakkın yok. Memleket basını olacaksın, memleket olursan olursun. Niye rahatsız oluyorsun- Eğer kurşun atanla aynı işi yapmıyorsan, kurşun atana karşıysan niye rahatsız oluyorsun. Bir haftadır, derdin ne- Var bir derdin. Peki herkes rahatsız oluyor mu- olmuyor. Bu memleketin milli ve memleket duygularına sahip basını var. Onlarda Allah razı olsun, onlara müteşekkiriz."

-CHP'nin TBMM'yi toplantıya çağırması-

Bakan İdris Naim Şahin, CHP'nin Meclisi toplantıya çağırmasına da değinerek, şöyle konuştu:

"AK Parti yerine göre muhalefet ile diyaloğunu yapmayı öne alan partidir. Ana Muhalefet Partisi, terör örgütünün gerçekleştirmeye yeltendiği hain saldırının etkisinde kalarak sanki o olayı ve devamındaki olayları önlemeye güvenlik güçlerinin yetersiz kalıyormuş intibasını verecek bir tercihle TBMM'yi toplantıya çağırmak gibi ne yazık ki, siyaseten talihsiz bir adımı atmış olmasına rağmen bir başka muhalefet partisi memleket ve millet gerçeğini görerek doğru okuyarak TBMM'nin toplanmasının yanlış olduğunu, iktidarla aynı istikamette ifade etmek suretiyle farkını ortaya koymuştur. Dolayısıyla iktidar partisi ve MHP aynı doğruyu görmeyi memleket adına başarmıştır. Dolayısıyla ben buradan MHP'ye teşekkür etmek istiyorum."

-Terör örgütünün amacı-

Terör örgütünün amacının hayatlara son vermek olduğunu belirten Bakan Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Terör örgütünün amacı belli. Bir taraftan kurşun sıkıp hayatlara son vermek. Diğer taraftan da etki ve algı oluşturmak. Dolayısıyla Ana Muhalefet Partisi'nin yaptığı bu çağrı, bu memlekette bölücü terör örgütünün uzantısı olduğu yüzde yüz kendi ifadeleriyle tescilli olan adı barış, savaş, demokrasi, zulüm partisi olan BDP'de o çağrıya da atlamıştır. Ama o havuz boştur, atladığı havuzda kafası, gözü yarılacaktır onların."

(Bitti)

Muhabir: Burak Altunöz / Tuncay Bekar

Yayıncı: Mürsel Çetin - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Valiliği İdris Naim Şahin Fatma Şahin Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title