Haberler

"Bu Kararla Türkiye de Haksızlıktan Kurtuldu"

Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesinin AK Parti Hakkındaki Kararına İlişkin Yorumu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararına ilişkin, ''Bu kararla sadece AK Parti değil, Türkiye de büyük bir haksızlıktan kurtulmuştur. Demokrasimiz bir büyük ayıpla yaşamak zorunda bırakılmamıştır'' dedi.

Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararının ardından Parti Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, siyaset kurumunun, demokratik siyasetin sorun çözme kapasitesini mutlaka koruması gerektiğini söyledi.

Milletin yüksek iradesi, talep ve beklentileri doğrultusunda demokratik siyasetin temsil ve uzlaşı kabiliyetinin daha fazla geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ancak bu takdirde kazananın hukuk sistemi ve demokrasi olacağını söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kazanan siyasi, sosyal ve ekonomik istikrarımız olacaktır. Kazanan milletimiz ve memleketimiz olacaktır. Türkiye'nin bir daha böyle bir ortama sürüklenmemesi için siyasiler başta olmak üzere herkese, her kesime, her kuruma sorumluluklar düşmektedir. Biz AK Parti olarak bu sorumlulukla hareket etmeye devam edeceğiz. Bu kararla sadece AK Parti değil, Türkiye de büyük bir haksızlıktan kurtulmuştur. Demokrasimiz bir büyük ayıpla yaşamak zorunda bırakılmamıştır. Millet iradesi, yine millet adına yetki kullanan yargı kurumuyla karşı karşıya getirilmemiştir. İnanıyorum ki demokrasimiz ve hukuk sistemimiz bu sınavdan birlikte güçlenerek çıkma fırsatını yakalamıştır.''

Türkiye'nin dış görünümünün, demokrasisinin, itibarının, güven ve istikrarının bu kararla ciddi bir badireyi geride bıraktığını ifade eden Erdoğan, ''Ne yazık ki 14 Mart'tan bu tarafa Türkiye çok ciddi bir zaman ve enerji kaybına uğramıştır. Şimdi bize düşen geçmişe takılıp kalmadan geleceğimize odaklanmak, milletimizin kayıplarını hep birlikte telafi etmektir'' diye konuştu.

Gelecek dönemde milletin birlik ve beraberliğinin kendileri için her şeyin üzerinde olmaya devam edeceğini bildiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz için 'Durmak yok yola devam' diyoruz. Bu yol Atatürk'ün işaret ettiği çağdaşlaşma yoludur. Bu yol milletimize hizmet yoludur. Bu yol müreffeh yarınlarımıza giden yoldur. Bu yol Türkiye için Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedeflerini temsil eden Avrupa Birliği'ne tam üyelik yoludur. Bu yoldan dönüş yoktur, olmayacaktır. Yayınlandığı zaman yetkili kurullarımızda gerekçeli kararı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Doğru olan neyse onu yapmaya devam edeceğiz. Önceliğimiz toplumsal barışımızı güçlendirmektir. Her türlü ayrımcılığı karşı milletimizi siyasi tercihi bizden yana olsun olmasın, bir bütün olarak kucaklamayı sürdüreceğimizden hiç kimse kuşku duymasın. Bu inançla karar hayırlı olsun diyoruz. Yolumuz, bahtımız açık olsun. Her şey Türkiye için.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title