Haberler

    Bu kadar büyüğü hiç yapılmadı

    Philadelphia'da 29 katlı gökdelen, The Cira Centre, devasa pong oyununun gerçekleşeceği yer olacak. Binlerce LED ışığın yardımıyla yapılacak olan bu oyun bildiğimiz eski Atari eğlencesinin yeni bir şekli olarak karşımıza çıkacak ve eminiz ki o sırada bölgede olanların da hafızasından çok uzun bir süre ayrılmayacak bir gösteri yaratacak. Bahsedilen oyun 19 ve 24 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek ve oyuncular kura çekimi ile belirlenecek.

    Fikrin sahibi Frank Lee aynı zamanda Drexel Üniversitesi'nde oyun planlaması dersleri veriyor. Konu hakkında konuşan Lee: "Pong artık efsane olmuş bir oyun olmanın ötesinde kültürel bir simge. Bu, benim gözümden görülen teknolojinin harikalarına, benden bir aşk mektubudur." dedi.

    Topun yanı sıra kanatçıklar da LED ışıkların kullanımı yardımıyla yapılacak ve katılımcılar oyunun düzgün bir görüntüsünü yakalayabilmek için, Philadelphia Sanat Müzesi merdivenlerinde yer alacaklar. Sınırlı yer ve zaman sebebi ile katılımcılar kura ile belirlenirken bazı oyun yerleri önceden belirlenmiş kişilere ayrılacak. Pek tabii ki bu bahsedilen kişilerin başında oyunun üreticileri olan matematik ve bilim bölümlerindeki insanlar yer alıyor.

    Peki bu şekilde başka oyunlarda yapılabilir mi? ya da nostaljik oyunları günümüze taşımanın yeni bir yolu bulunabilir mi? Bunları zaman gösterecek...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Philadelphia Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title