Haberler

Bu İlçenin Nüfusu Kaç?

Ordu'nun Kumru İlçesi'nin Girişine Asılan Tabelada Nüfus 11 Bin 900 Olarak Yazılırken, Çıkıştaki Tabelada 12 Bin Yazıyor.

Ordu'nun Kumru İlçesi'nin girişine asılan tabelada nüfus 11 bin 900 olarak yazılırken, çıkıştaki tabelada 12 bin yazıyor. Oysa adrese dayılı olarak yapılan sayımda ilçenin nüfusu 11 bin 948 olarak belirlendi.

Ordu'ya 98 kilometre uzaklıkta bulunan Kumru İlçesi'ne, Fatsa'dan karayoluyla gidilince ilçe girişine karayolları tarafından asılan tabelada nüfus 11 bin 900 yazıyor. İlçeden ayrılıp Ünye'ye doğru giderken çıkışta bulunan tabelada ise 12 bin yazıyor. Her iki tabelayı görenler ise 'Bu ilçenin nüfusu kaç?' diye merak edip soruyor. Oysa her iki tabeladaki nüfus sayısının da yanlış olduğu, 2007 yılında adrese dayalı sisteme göre yapılan sayımda ilçenin nüfusu tam olarak 11 bin 948 olarak tespit edildiği belirtildi. İlçenin AK Partili Belediye Başkanı Ticabi Civelek, yetkililerle görüşüp tabelalardaki yanlışlığın en kısa sürede düzeltileceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title