Haberler

Bu Hafta Ligin Yarısı Disiplin Kurulu'nda

Ankara Dha

Ankara DHA

Başta Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor olmak üzere tam 8 kulüp ligin 21'nci haftasında taraftarların kötü ve çirkin tezahüratı ve saha olayları nedeniyle Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu tarafından Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 3 kulüp ile birlikte Gaziantepspor, Kayserispor, Vestel Manisaspor, Konyaspor ve Denizlispor da Hukuk Kurulu tarafından Disiplin Kurulu'na sevk edilen kulüpler oldular..

Son günlerde artan çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle tüm kulüpler hem maddi hem de manevi anlamda zor durumda kalıyor. Futbol Federasyonu disiplin talimatının 31. maddesine göre çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle kulüplere 30 bin YTL ile 60 bin YTL arasında para cezası kesiliyor. Aynı şekilde 30. madde gereğince de kulüplere ya saha kapatma cezası ya da para cezası veriliyor. 21. haftada disiplin kuruluna sevk edilen süper lig takımlarının sayısının çokluğu nedeniyle federasyonun il emniyetlerinden daha sıkı tedbir isteyeceği de öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title