Haberler

Bu Gözlükler Sağlığa Zararlı!

Türkiye Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu’nun yaptığı araştırmada Türkiye’de güneş gözlüklerinin optikçilerden çok market, benzin istasyonu, pazar yerlerinde satılmakta olduğu ortaya çıktı.

Türkiye Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Taylan Küçüker satılan ucuz gözlükler hakkında, “Ülkemize daha çok kaçak yollarla giren, halk sağlığı için tehlike teşkil eden ürünlerdir. Bu ürünler, alerji, cilt kanseri, kolayca kırılabileceği için yüz yaralanmalarına sebep verebilir, kolayca tutuşup yanabilir, Ultraviyole radyasyonunu yeterli tutmaz, trafik sinyalizasyon renklerini ayırt edemediği için trafik kazalarına sebep verir. Kayıt dışı olduğu için katma değer vergisi kaybına sebep olur” ifadelerini kullandı.

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Küçüker güneş gözlüğü alımında vatandaşların dikkat etmesi gereken noktalar hakkında bilgi vererek, “Güneş gözlüğü satın alırken, uzun dönemde gözlerin sağlığını maksimum koruyacak güneş gözlükleri seçilmelidir.

Fiyatı uygun olan mallar arasında Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu, garanti belgesi veya standarda uygunluk (TSE) markası olanlar tercih edilmelidir” dedi. Ayrıca Küçüker karanlık ortamlarda gözbebeklerinin büyüdüğünü, bunun yanı sıra daha çok ışığın gözbebeklerinden içeri sızdığını söyleyerek, “Eğer yüzde 100 ultraviyole koruyuculuğu olmayan bozuk camları takarsak karanlık bir ortam oluşacağından göz bebeklerimiz genişleyecektir” şeklinde konuştu.

Cami önlerinde, bujiterilerde satılan gözlüklerden uzak durulması gerektiğini kaydeden Taylan Küçüker, “Ülkemizde numaralı gözlükler reçetesiz satılamaz. Ancak cami önlerinde, işportada hazır numaralı gözlükler satılmaktadır. Çoğu zaman uzak doğu Çin menşelidir. Sosyal Güvenlik Kurumları bu gözlükler müşteriye verildiğinde sözleşmelerini fesih etmektedir.

Gözün ve yüzün yaralanmalara karşı korunması ve emniyeti çok önemli bir husustur. Cam olan güneş gözlüklerinde hammadde olarak pencere camı hammaddesi kullanılmaktadır. Bu malzeme çok kırılgandır. Optik camlar pencere camlarına göre 6 kat daha basınca karşı dirençlidir. Kırıldığında dağılarak göze zarar vermezler. İşporta gözlüklerinde bu risk çok yüksektir” dedi.

Kaynak: Hastane.com.tr / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title