Haberler

"Bu Gençlik AK Parti Döneminde Yetişti"

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Böyle yükselen bir ülkeyle ilgili bir anda bir imaj operasyonu yapılıyor. Uluslararası basındaki belli odaklar, Türkiye'nin bir imaj kirlenmesi yaşamasını istiyor" şeklinde konuşarak Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin son dönemdeki yükselişinden rahatsızlık duyan çevreler bulunduğunu belirterek, "Yükselen bir ülkeyle ilgili bir anda bir imaj operasyonu yapılıyor. Uluslararası basındaki belli odaklar, Türkiye'nin bir imaj kirlenmesi yaşamasını istiyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Habertürk kanalında yayınlanan "Basın Kulübü Özel" programına katılarak Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin soruları yanıtladı.

Davutoğlu, son yıllarda çeşitli Avrupa başkentlerinde ve ABD'de, Taksim'dekine benzer birçok olay yaşandığını anımsatarak, "Bu olayları uluslararası medyanın veriş biçimiyle, yani bir normal bir süreç olarak veriş biçimiyle, Türkiye'de yaşanan olayları veriş biçimini karşılaştırdığınızda, açıkçası bir anormallik görmemek gözü kör olmak demektir" ifadesini kullandı.

Dün sabaha kadar bir uluslararası medya kuruluşunun konuya ilişkin yayınını izlediğini, yayın sırasında alanda hiçbir olay yokken eski görüntülerin gösterildiğini ve sanki savaş şartları içindeymiş gibi gaz maskesi takan yabancı muhabirlerin ekranda olduğunu belirten Davutoğlu, "Gündüz saat 11'de, daha Taksim'de kimse yokken, gaz maskesiyle Taksim'den yayın yapan bir yabancı basın mensubu gördüğünüzde, bunun iyi niyetli bir habercilik anlayışı olduğu konusunda ikna olabilir misiniz?" sorusunu yöneltti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Aynı medyanın, aynı çevrelerin, Suriye'de 100 bin insan ölürken yaptığı yayınları biliyorum. Türkiye'de hiç aralıksız 4-5 saat yayın yapanların, bu haberleri Banyas katliamı sonrasında nasıl geçiştirdiklerini, nasıl başka olaylarda başka türlü tavır aldıklarını da biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Medyanın özgür olduğunu vurgulayan Davutoğlu, bütün yaşananlara rağmen uluslararası basının en zor güvenlik şartlarında bile engellenmemesinin, Türkiye'deki demokrasinin bir işaretini gösterdiğini söyledi.

"İmaj operasyonu"

Yabancı muhataplarıyla da konuyu ele aldığını aktaran Davutoğlu, geçen hafta ve iki gün önce ABD'li mevkidaşıyla görüştüğünü, Alman mevkidaşıyla da bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini dile getirerek, "Sorduğum soru net olarak şu oldu. Atina'da, Madrid'de, Roma'da, Londra'da, birçok Avrupa başkentinde ekonomik kriz dolayısıyla sokağa dökülenler söz konusu olduğunda bu kadar uzun yayınlar yapıldı mı, bu kadar çok açıklama yapıldı mı?" ifadesini kullandı.

Türkiye'de insanların iş bulamadıkları için değil, çevre için gösteri yaptıklarına işaret eden Davutoğlu, "Her gün neredeyse Türkiye'de olağanüstü savaş şartları varmış gibi, olağanüstü bir durum varmış gibi, eğer dost ve müttefik ülkeler açıklama yapmaya başlarlarsa biz de bunu sorgulamaya başlarız" diye konuştu.

Davutoğlu, olayların arkasındaki odaklara ilişkin soru üzerine, "Bir günde 65 milyar dolarlık iki ihalenin yapıldığı nükleer ve havaalanı bağlamında, IMF borçlarının silindiği, Türkiye'nin kredi notunun arttığı bir aydan bahsediyoruz mayıs ayında. Böyle yükselen bir ülkeyle ilgili bir anda bir imaj operasyonu yapılıyor. Uluslararası basındaki belli odaklar, Türkiye'nin bir imaj kirlenmesi yaşamasını istiyor" dedi.

Bu odakların kimler olduğu yönündeki soruya karşılık Davutoğlu, "Türkiye'nin yükselişinin kendi alanlarını daralttığını düşünen çevrelerin tümü. Ama milletimiz hiç merak etmesin, Türkiye'nin yükselişi devam edecek. Artık bu set aşıldı. Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemez. Türkiye'nin yükselmesi ekonomik olarak, siyasi olarak, kültürel olarak belli çevrelerin alanını daraltıyorsa, bu, o çevrelerin kendi muhasebe yapmalarını gerektiren bir durumdur. Biz hiçbir zaman özgüvenimizi kaybetmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Dış politikada olağanüstülük yaşanmaz"

Davutoğlu'na, ABD başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen açıklamaların, Türkiye'nin dış politikasında değişiklik oluşturup oluşturmayacağı da soruldu.

Soruya, "Hiçbir olağanüstülük yaşanmaz" yanıtını veren Davutoğlu, "ABD ile olsun ve diğer Avrupa ülkeleriyle olsun, bütün meslektaşlarımla gayet sıcak, samimi ancak çok açık ve ülkemizin onurunu, demokrasimizin ulaştığı seviyeyi savunan bir ilişkiyi sürdüreceğiz. Kimse bize ikinci sınıf demokrasi muamelesi, gelişmekte olan bir demokrasi ya da dış yardıma muhtaç bir ülke imajı, dışarıdan gelen mesajlarla kendini tanzim etmesi gereken bir ülke muamelesi yapamaz" diye konuştu.

Muhataplarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde gerilimli anlar yaşandığının düşünülmemesini de isteyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kanaatlerimizi açıkça paylaşırız, ama hiçbir ülkeyle ilişkimizi bozmayız. Ancak şunu da söyleyeyim. Sadece batı medyası değil, bu konuda diğer medyaların da İran, Rus, İsrail medyasının da nasıl takdim ettiğini biz yakından takip ediyoruz ve bazı sonuçlar çıkarıyoruz. Bütün bu farklı kanaatlere sahip medyanın, Türkiye'nin imajının bozulması konusunda neredeyse ortak bir çizgide yayın yapıyor olması da dikkate şayandır. Ama milletimiz bundan sakın ola ki bunların hepsiyle sıkıntılı, gerilimli bir ilişkiler dönemi başlıyor gibi bir kanaate kimse sahip olmasın. Ama bilinsin ki Türkiye'nin bu yükselen profilini korumak hepimizin ortak ideali, hedefi, çıkar alanı olmalıdır."

AK Parti döneminde yetişmiş bir gençliktir

Davutoğlu gençlikle ilgili olarakta; Konu sadece çevre meselesi olsaydı ve sadece orada kalsa idi emin olun bu bizim için büyük kazanç olurdu ve Sayın başbakanımız başta olmak üzere kimse karşı çıkmazdı. Unutulmasın ki, özgürlüklerle alana çıkan bu gençlik, AK Parti döneminde yetişmiş bir gençliktir.

AA

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title