Haberler

Bu Gelenek Dede Korkut'tan Bu Yana Devem Ediyor

Aydın’da asırlardır devem eden geleneksel boğa güreşlerine Balıkköy Arenası’nda devam edildi.

Aydın'da asırlardır devem eden geleneksel boğa güreşlerine Balıkköy Arenası'nda devam edildi. Ballıkköy Afeteveleri Mahallesini güzelleştirmek amacıyla gerçekleştirilen boğa güreşi festivalinde pehlivan boğalar aşırı sıcağa rağmen kıran kırana güreşti. Boğa güreşleri erkeklerin yanı sıra kadınlardan da yoğun ilgi gördü.

Sabah saatlerinde tozkoparan boğaların güreşleri ile başlayan festival akşam saatlerine kadar devam etti. Güreşlere, Aydın, Muğla, Denizli ve İzmir illerinden yaklaşık 120 boğa katıldı. Zaman zaman rakibinden korkup izleyicilerin üzerine doğru kaçan boğalar heyecanlı anların yaşanmasına neden olurken, güreşler dörderli gruplar halinde eleme usulü ile yapıldı.

Çekişmeli karşılaşmaların yaşandığı güreşlerde boğası galip gelen yetiştiriciler saha kenarında davul zurna eşliğinde galibiyeti kutlaması arena ve çevresinde renkli görüntüler oluşturdu.

Dede Korkut'tan bu yana devam eden gelenek

Güreşlerin önemli bir Yörük kültürü olduğunu ve Dede Korkut'tan bu yana devam ettiği belirten Ege Bölgesi Baş Cazgırı Ali Ballı, yapılan güreşlerin bir yandan yetiştiriciye destek, diğer yandan da önemli bir kültürün devamı olduğunu belirtti. Güreşler sayesinde insanların kaynaştığını da belirten Ali Ballı, "Bu etkinlikler besicimize bir destektir. Görüyorsunuz besicimiz ne kadar güzel boğalar yetiştirmiş. Besicimiz kendi yemiyor içmiyor ama boğasını tam anlamıyla besliyor ki, memleketimiz hayvancılığımız kaklısın. Bu güreşler Dede Korkut'tan kalmadır. Bu yüzyıllardır süren bir kültürdür. Kültürümüz geleneklerimiz bizi millet yapar bizi birbirimize bağlar. Bu nedenle bu etkilikleri önemsiyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title