Haberler

Bu Ekmeği Gerçek Sanıp, Almak İstiyorlar

KAYSERİ'nin merkez Melikgazi Belediyesi tarafından üzerinde gerçeği aratmayan ekmek kabartması bulunan 'Bayat Ekmek Toplama Kutuları', kentin çeşitli yerlerine yerleştirildi.

KAYSERİ'nin  merkez Melikgazi Belediyesi tarafından üzerinde gerçeği aratmayan ekmek kabartması bulunan 'Bayat Ekmek Toplama Kutuları', kentin çeşitli yerlerine yerleştirildi. Kutuların üzerindeki enjeksiyon baskı, 3 boyutlu maket ekmeği gerçek sanıp, almak isteyenler oluyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye'de günde 101 milyon ekmek üretildiğini, bunun 95 bininin tüketildiğini, 6 milyon ekmeğin de çöpe atıldığını söyledi. Başkan Büyükkılıç, "Ekmek israfı gramaj küçültülmesine karşın önlenemiyor. Nimet olan ekmek artıklarını köpek barınma evlerine, kış şartlarında yer bulamayan uçuculara ve yırtıcılara ulaştırmak için, tanesi 100 TL'ye mal olan  özel kutular yaptırdık. Vatandaşlardan  ekmek artıklarını bu kutularına atma konusunda anlayış ve özen istiyoruz. Lütfen bu kutulara sadece ekmek atsınlar" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, daha önce bu belediyede başkanlık yaptığını hatırlatan, ilk planda 134 'Bayat Ekmek Kutusunu' park, bahçe ve konteynırların yanlarına koyduklarını ve sayısını artıracaklarını söyleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, şöyle konuştu:

"Kutular üzerindeki maket etmek, o kadar sahici duruyor ki bazıları bunu gerçek ekmek sanıp, almak için el uzatıyor. Plastik enjeksiyonla kabartma olarak, 3 boyutlu yapılmış ekmek maketli kutularımızdan özel araçlarla alınan atık ekmekler, köpeklere, kuşlara ve özellikle yaban hayatının sürdüğü  yerlere bırakılarak, yırtıcılara yem oluyor."

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Memduh Büyükkılıç Melikgazi Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title