Haberler

'Bu Defa Her Oyun Maddi, Manevi Değeri Çok Yüksek'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Bu Defa Her Oyun Maddi, Manevi Değeri Çok Yüksek' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Bu defa her oyun maddi, manevi değeri çok yüksek'' dedi.

Baykal, milletvekili genel seçimleri için oyunu kullandıktan sonra, evinin bulunduğu Konyaaltı Caddesi'ndeki Barbaros Çay Bahçesi'nde vatandaşlarla sohbet etti.

Baykal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın seçime büyük katılım gösterdiğini söyledi. Vatandaşların kiminin yurt dışından, kiminin de tatilini yarıda keserek oy vermek üzere sandığa geldiğini belirten Baykal, ''Bu defa her oyun maddi, manevi çok değeri yüksek'' dedi.

Yaz aylarının vatandaşların evlerinden koptuğu bir dönem olduğuna dikkati çeken Deniz Baykal, buna rağmen herkesin büyük bir fedakarlık göstererek, milli bir görev bilinciyle oy kullanmaya çalıştığını vurguladı.

Türkiye'de yaşayan 85 yaşında Bulgar asıllı bir vatandaşın Türkiye'de oy kullanamayınca Bulgaristan'daki gümrük kapısına oy vermeye gittiğini belirten Baykal, ''Dehşet bir şey. Öyle bir manevi ağırlığı var ki bu seçimin ve kullanılan her oy öyle değerli ki kimsenin unutmaması lazım'' diye konuştu.

Gazetecilerin seçimle ilgili tahminini sorması üzerine de Baykal, bugün böyle bir tahminde bulunmayacağını söyledi. Baykal, gazetecilerin, ''Denize girdiniz mi?'' sorusuna da ''Medya teröründen korktum. 'Seçim kampanyası sırasında gezdi, denize girdi diye yazarsınız' diye'' yanıtını verdi.

Bugün bir ara denize girmeye niyetlendiğini söyleyen Baykal, ancak gazetecilerin evinin çevresinde ''mevzilendiğini'' görerek denize girmekten vazgeçtiğini ifade etti. Baykal, ''Buna bir çare bulmak lazım. Ya başka bir yer bulacağız. Ama ben orayı çok seviyorum'' dedi.

Baykal'ın çay içtiği sırada yanına gelen ve Türk Bayrağı açan bir genç, Tunceli'de askerlik yaptığını, 11 kez çatışmaya girdiğini belirterek, ''Ama kimse minnet duygusu göstermedi. Her zaman, her yerde komando. Vatana canım feda'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title