Haberler

Bü'de Muharrem Ayı Etkinliği

Bartın Üniversitesi düzenlenen konferansta Muharrem ayının anlamı ve önemi anlatılırken, etkinlik sonunda öğrencilere aşure dağıtıldı.

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından "Hicri Yıl, Hicret ve Muharreme Yeni Bir Yaklaşım" konulu konferans düzenlendi. Etkinlikte konuşan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, Muharrem ayının İslam'da önemli bir yeri olduğuna değinerek, sevmeyi kin ve düşmanlık üzerine kurulmaması gerektiğini söyledi. Civelek "Geçmişte, Muharrem ayında istemediğimiz olaylar yaşandığı doğrudur. Bu tatsızlıkları belleğimizden silmeden, kin ve nefretle değil, hoşgörü ve özlemle hatırlamamız gerekiyor. İnsana ve insanlığa yakışan da bu hoşgörüsüdür" dedi.

Ardından konuşan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özkan hicret hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Muharrem ayıyla ilgili sunumunu yapan Özkan "Muharrem ayı Ramazan ayından sonra en mübarek aydır. Muharrem ayında ilk insan ve ilk peygamber Hz. Adem'in duası kabul olmuş, Hz. Nuh'un gemisi Cudi Dağına oturmuş. Hz. İbrahim doğmuş, Hz. Yakup'un gözleri görmeye başlamış, sabır kahramanı Hz. Eyüp hastalıklarından arınmış, Hz. Musa doğmuş, Hz. Yunus balığın karnından kurtulmuş, Hz. İsa doğmuş ve semaya yükselmiş ve Kerbela hadisesi meydana gelmiştir" diye konuştu. Etkinlikte İl Müftüsü Mahmut Gündüz konuşmalarından dolayı Özkan'a bir teşekkür belgesi verdi.

Konferans sonrası üniversitesinin fuaye alanında kurulan stantta öğrencilere aşure ikram edildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtımında, Dekan Civelek de stantta geçerek görevlilere yardımcı oldu.

Etkinliğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali Özdemir, Amasra İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Özkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title