Haberler

Bu Çay Ocağında Tarih Kokuyor

Ordu'da kendi imkanlarıyla koleksiyonunu yaptığı eski eşyaları çay ocağında sergileyen esnaf, insanları geçmişe götürüyor.

Ordu'da kendi imkanlarıyla koleksiyonunu yaptığı eski eşyaları çay ocağında sergileyen esnaf, insanları geçmişe götürüyor. Genç nesillere de geçmişi tanıtan işletmecinin tek hayali ise kendi adına bir müze kurabilmek.

Altınordu ilçesinde yaşayan Muzaffer Akçay, eşiyle birlikte işlettiği çay ocağında, geçmişte kullanılan eski eşyaları sergiliyor. 50 yıl önce biriktirmeye başladığı eşyalardan koleksiyon oluşturan Akçay, gençlerin geçmişi tanımasına, ileri yaştakilerin de o günleri yeniden yaşamasına olanak sağlıyor. Unutulmaya yüz tutan radyo, televizyon, gaz lambaları, tarım aletleri, eski paralar, teşbihler ve birçoğu artık bulunamayan yaklaşık 600 farklı çeşit eşyayı çay ocağında sergileyen Akçay, tek hayalinin kendi adında bir müze kurabilmek olduğunu söyledi.

Koleksiyon yapmaya ilk olarak küçük eşyalar ile başladığını aktaran Muzaffer Akçay, zamanla daha büyük eşyalara heves saldığını söyledi. Büyüklerin, geçmişte kullandıkları eşyaları şimdiye kadar biriktirdiğini söyleyen Akçay, "Tarihimizi insanlara, yeni yetişen gençlerimize anlatıyorum. Bilmedikleri konularda onlara yardımcı oluyorum. Büyüklerimiz gelip geçmişlerini görünce çok mutlu oluyor. Kendim de tarihi çok seviyorum" dedi.

Tek hayali, eşyaların sayısını arttırarak, müze açabilmek

Yaklaşık 600 çeşit farklı ürünün sergilendiğini ve iş yerinde daha fazlasını sergileyemediğini anlatan Akçay, eşya biriktirmeyi imkanlar dahilinde sonuna kadar devam ettireceğini de söyledi. Eşyaları satmayı düşünmediğini ve tek hayalinin bir müze kurmak olduğunu aktaran Muzaffer Akçay, şöyle konuştu:

"Elimden geldiği kadar ne varsa toplayıp, geleceğe, gençlere, çocuklara tarihimizi yaşatmayı düşünüyorum. Satma işi kesinlikle aklımda yok. Hayalimde tek bir şey var, imkanım olsa, büyüklerimiz de yardım etse şahsıma güzel bir müze açmayı düşünüyorum, hayattaki tek hayalim o. Ürünlerimi daha da çoğaltıp, en az 350 metrekarelik alana müze açmayı hedefliyorum."

Yaşlılar geçmişe gidiyor, gençler o günleri yaşıyor

Çay ocağına gelen ileri yaştaki vatandaşlar, geçmiş yıllarda kullandıkları eşyaları görünce adeta geçmişe gittiklerini belirtti. O günün şartları ve teknolojisi ile şimdiki zamanı kıyasladıklarını belirten vatandaşlar, çay ocağının gençlere de örnek olduğunu aktardı. Gençler de zamanında dedelerinin ve büyüklerinin anlattığı, hangi şartlar altında yaşamlarını sürdürdüğünü, çay ocağında adeta o günleri yaşadıklarını ifade etti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akçay Ordu Çay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title