Haberler

"Bu Bir AKP Yargısıdır, Bunu Tanımıyorum"

Van'da Bdp'li İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı ve Bdp'li Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler'e Verilen Hapis Cezasının Kesinleşmesi Üzerine İl Binasında Basın Açıklaması Düzenlendi.

VAN'da BDP'li İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı ve BDP'li Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler'e verilen hapis cezasının kesinleşmesi üzerine il binasında basın açıklaması düzenlendi. BDP Van İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı, "Sivil itaatsizlik adına bu yargı kararını tanımadığımı paylaşmak istiyorum. Bu bir AKP yargısıdır.Bunu tanımıyorumö dedi.

BDP İl binasında yapılan basın açıklamasına BDP Van Milletvekili Özdal Üçer. BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, BDP'li İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı ve partililer katıldı. BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, Kürt sorununun çözümü için barışçıl ve demokratik çözümü savunan BDP üyelerine, seçilmişlerine ve yöneticilerine yönelik hukuksuzluk furyasının devam ettiğini söyledi. Caniş, "AKP çıkardığı yasalarla yargıyı ele geçirerek kendi yargısını yaratma çabası içine girdi. Gelişmeler ile birlikte mevcut durum her zaman olduğu gibi Kürtlere ve temsilcilerinin aleyhine işledi. En son İl Genel Meclis Başkanımız Semira Varlı ve Başkale Belediye Başkanımız İhsan Güler'e verilen hapis cezaları kesinleşmiştir. Bununla birlikte Bostaniçi Belediye Başkanımız Nezahat Ergüneş, Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser Özalp Belediye başkanımız Murat Durmaz'a örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle hapis cezaları verilmiştir. Partimizin Milletvekilleri Fatma Kurtulan'a ilişkin dokunulmazlık kaldırılmasına dair dosya meclise gönderilmiş yine milletvekillerimiz Özdal Üçer hakkından yüzyılları geçecek şekilde cezaya neden olacak soruşturma dosyaları açılmıştırö dedi.

Hakkında hapis cezası kesinleşen BDP İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı ise 14 Nisan operasyonlarının halen devam ettiğini belirterek "Bize mesaj verilmeye çalışılıyor. Biz halen siyasi soykırımın devam ettirilmekte olduğunu biliyoruz. Bu AKP yargısının sonuçlarına kendi bireysel anlamda tanımadığım paylaşmak istiyorum. Yargı tamamiyle siyasallaştı. Bu da şunu getirecek. Artık adalete olan güvenimizi de kaybediyoruz. Hemen yanıbaşımızda Gevaş Belediye başkanı usulsüzlüğü ispatlanmasına rağmen belediye başkanlığı düşürülmüyor yada ceza kesilmiyor. Diğer tarafta Başkale Başkanımız dişiyle tırnağıyla çalıştığı halde ceza kesilerek cezaevine gönderiliyor. Adalet ve yargı siz hırsızlık yaparsanız ben göz yumarım. Siz çalsanız da yolsuzluk yapsanız da göz yumarız. Ama düşüncelerinizi söylediğiniz zaman sizi alacağız. Sivil itaatsizlik adına bu yargı kararını tanımadığımı paylaşmak istiyorum. Bu bir AKP yargısıdırö dedi.

Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Van İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı, 2003 yılında kapatılan DEHAP Kadın Koları Başkanlığı yaptığı dönemde yaptığı bir basın açıklamasından dolayı hakkında Van 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, mahkeme, 22 Nisan 2008 tarihinde yapılan duruşmasında görevsizlik kararı vererek dosyası temyiz için Yargıtay'a göndermişti. Yargıtay 8. Dairesi'nin kararı bozarak dava dosyasını geri gönderdiği Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi Varlı'ya 2 ay hapis cezası verirken, dosyayı temyiz için Yargıtay'a göndermişti. Yargıtay'ın verilen hapis cezası kararını onayladı. Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler ise bir PKK'lı için açılan taziye çadırında yaptığı konuşma nedeniyle hakkında "Örgüt propagandası yapmak" suçundan verilen 10 ay hapis cezası kesinleşti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title