Haberler

Bu Bakkalda Satıcı Yok Alıcı Çok

Aydın’ın Efeler ilçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Çeştepe İlkokulu’nda sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulun bir köşesine 15 gön önce kurulan “Dürüstlük Bakkalı”nın başında bir görevli olmamasına rağmen kısa sürede kar yaptı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Çeştepe İlkokulu'nda sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulun bir köşesine 15 gön önce kurulan "Dürüstlük Bakkalı"nın başında bir görevli olmamasına rağmen kısa sürede kar yaptı.

Çocuklara derslerde dürüst olmayı anlatan öğretmenler, okul koridorunda oluşturmuş oldukları Dürüstlük Bakkalı köşesinde öğrencilerin derste öğrendiklerini uygulamalı olarak görme fırsatı buluyor. İlk başlarda zarar ederiz kaygısıyla kurulan Dürüstlük Bakkalı kar edince öğretmenler sevindi. Çeştepe İlkokulu'nda 200 öğrenci eğitim almakta. Çeştepe İlkokulu Müdür Yardımcısı Ayşe Güleç Turgut öncülüğünde Sınıf Öğretmeni Selim Özcan ve Hafize Çınar sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulun bir köşesinde Dürüstlük Bakallı oluşturdu. Ürünlerin üzerine fiyatları yazıldı ve bir kutunun içerisine bozuk para bırakıldı. Mevlana'nın dürüstlük ile ilgili sözleri rengarenk kağıtlara yazılarak Dürüstlük Bakkalı köşesine asıldı. Sınıflarda öğrencilere dürüstlük anlatıldıktan sonra Dürüstlük Bakkalı faaliyete başladı.

Ders aralarında minik öğrenciler bir görevlinin dahi başında bulunmadığı Dürüstlük Bakkalı'na gelip istedikleri ürünü alıp cebindeki parayı kutuya bırakıp kendileri para üstünü alıyor. Üst sınıftaki öğrenciler, birinci ve ikinci sınıftaki arkadaşlarına alış verişte yardımcı oluyor. Dürüstlük Bakkalı'nda minikler hem dürüst olmayı hem de başkalarını yardım yapmayı öğreniyor.

'Öğrenciler Dürüst Alışveriş Yapıyor'

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Çeştepe İlkokulu Müdür Yardımcısı Ayşe Güleç Turgut, "Çeştepe İlkokulu'nda 200 öğrencimiz var. Değerler eğitimi kapsamında biz doğruluk dürüstlük konusunda bu projeyi yapmaya karar verdik. Öğrencilerimiz başlarında bir büyükleri yokken de kendi başlarına dürüst bir şekilde alışveriş yapmasını öğrenmelerini amaçladık. Arkadaşlarımla beraber bu projeyi yürütüyoruz. 10-15 gün oldu daha başlayalı. Gayet güzel sağlıklı gidiyor şuanda. Öğrenciler daha çok üçüncü, dördüncü sınıflar geliyorlar buraya kendi başlarına alışverişlerini yapıyorlar. Bozuk para kutusu var hemen yanında eşyaların. Oraya da paralarını koyuyorlar. Birinci ikinci sınıflarda bilemeyenlere de yardımcı oluyorlar. O anlamda da güzel oldu. Şimdi iyi gidiyor. Şu anda kardayız diyebiliriz. Yani bazen birinci sınıflar karıştırabiliyorlar ama ona rağmen kardayız. Daha öncesinde sınıflarda bununla ilgili bilgilendirildi öğretmenleri tarafından çocuklar. Ondan sonra zaten başladık projeye. Şimdilik güzel gidiyor memnunuz. Öğrenciler kendi başlarına dürüst bir şekilde alışveriş yapmayı öğreniyorlar okulda" diye konuştu.

'Derste Anlattıklarımızı Öğrenciler Pratikte Uyguluyor'

Sınıf Öğretmeni Selim Özcan ise, "Arkadaşlarla birlikte öğrencilerimizin dürüst ve hak gözeterek işlerini yapmaları yönünde bir davranış kazandırmayı amaçladık. Şu ana kadar amaçlarımızın gerçekleştiğini görüyoruz. Öğrencilerimiz dürüst bir şekilde alış veriş yaptıkları gibi kendinden küçük arkadaşlarına da yardımcı oluyorlar. Derste anlatmış olduklarımızın meyvesini uygulamalı bir şekilde dürüstlük bakkalında görüyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çeştepe Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title