Haberler

    Bu Araştırma Nokia'nın Hoşuna Gitmedi!

    Nokia, Basında Geniş Yer Bulan Bu Habere Çok Sinirlendi, Yeni Bir Kavganın Kapısını Açtı...

    Nokia'nın en çok satan telefonlarının düşük ve orta seviye telefonlar olduğunu bilmeyen yoktur. Akıllı telefon piyasasında oldukça sönük kalan Nokia, bir araştırmanın sonucuna göre düşük ve orta seviye telefonlarda da kan kaybetmeye başladı.

    ıDC'nin yapıtğı araştırmaya göre; 2009'un sonunda, Hindistan'daki kullanıcılarının yüzde 54'ü Nokia telefon kullanıyordu. Ancak yeni araştırma sonucuna göre bu rakam Haziran 2010'da yüzde 36.3'e daha sonra da yüzde 20'ye kadar geriledi.

    Araştırmanın sonuçlarından oldukça rahatsız olan Nokia ise verilen rakamların gerçeği yansıtmadığını ve yanlış hesaplandığını iddia etti. ıDC ise, 10 yıldır bu piyasanın içinde olduğunu ve rakamlarının doğru olduğunu savundu.

    Hangi tarafın daha doğru söylediğini Nokia'nın üçüncü çeyrekteki telefon satışlarını açıkladığında öğrenebileceğiz. Gözünüz, rakamların açıklanacağı bu ayın 22'sinde olsun.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title