Haberler

Bttdd'nin 55. Olağan Genel Kurulu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz ufak ufak gruplarla, hatta kendi içimizdeki bölünmelerle ne Batı Trakya'ya ne Batı Trakyalıya hizmet edemeyiz. O nedenle biz ana felsefemizi birlik ve beraberlik üzerine kurmalıyız. ve birlikte ortak hedefler, ortak ilkeler çerçevesinde ortak geleceğe ilerlemeliyiz." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin (BTTDD) Bahçelievler'deki Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde düzenlenen 55. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Konuşmalar öncesi kongreyi yönetecek divan oluşturularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

BTTDD'nin faaliyetlerinin anlatıldığı videonun gösterilmesinden sonra konuşan Müezzinoğlu, kongreye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Derneğin bugüne kadar yöneticiliğini yapmış tüm başkanlarına teşekkür eden Müezzinoğlu, yeni seçilecek başkana da başarılar diledi.

Batı Trakyalı olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Müezzinolğu, "Sıkıntılarına, zorluklarına, eziyetlerine rağmen Batı Trakyalı olmanın ayrı bir onuru ve gururu var. Batı Trakyalılar olarak tarihi geçmişten bugüne ayrı sıkıntıları, sorunları, dayanılamaz eziyetleri, zulümlere göğsüne gererek bugünlere geldi. Bundan sonra da daha güzel günleri birlikte göreceğiz. 80 milyon Türk milletinin ve sınırlarımız dışında kardeşlerimiz, soydaşlarımızla birlikte büyük bir millettin ve medeniyetin mensupları olarak, Batı Trakyalılar da burada asli unsur olarak birlik ve beraberlik, kardeşlik içinde, yanlışlıkların, ayrışmanın, çatışmanın içinde olmadan görevi ve sorumluluklarını yapan bir tarihi çizgiyi bugünlere taşıdık. Tarihi gelecekte de bu çizgisini bozmayacaktır." diye konuştu.

Müezzinoğlu, 15 Temmuz'da şehit olan Yeni Şafak gazetesi Foto Muhabiri Mustafa Cambaz'ın Batı Trakya Türk'ü olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Mustafa Cambaz kardeşimizin duruşu bir Batı Trakyalı, Balkanlar duruşudur. Bu büyük Türk milletini asli unsuru olma duruşudur. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı değilim, insani ikametle veya daha önceki statüsü ile haymatlos olarak duruyorum, dolayısı ile beni ilgilendirmez' demedi. 'Türk milletinin kaderi ile ilgili ne varsa beni ilgilendirir. Bu milletin kaderi ile oynamak isteyen hainlerin karşısında canı pahasına da olsa ben o meydana çıkar ve canımı feda ederim.' dedi ve 249 şehidimizle birlikte o da Batı Trakya, Balkanlar adına gerek şahsi, gerek milli duruşu sergiledi. Rabbim onun şansında tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Genel başkan az önce söyledi. Değerli annesini yılın annesi seçtik ve elini öptük.' dedi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kendisi sadece işini yapan bir fotoğraf sanatçısı değil aynı zamanda tarihi eserlerimize sahip çıkan ve onunla ilgili belgesel eserler verebilecek bir geçmişi var."

Türkiye'de 10 binlerce Batı Trakyalı ailenin bulunduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, bu ailelerin gençleri ve çocuklarının Batı Trakyalılık ruhunu yakalayabilecekleri ve derinliğini hissedebilecekleri gençlik festivalleri ve buluşmaları yapılmasını önerdi.

Müezzinolğlu, Batı Trakyalıların birçok sorununu çözdüklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sorunları hiçbir Batı Trakyalı kardeşimizin yaşamaması gerekirdi. Zaman zaman uluslararası hukuk ve yaptığı dönüşümler bazen Batı Trakyalılara ve Balkanlar'daki insanlarımıza yabancı statüsü gibi bir statüyü önümüze getiriyor, sonra da bizler onları düzeltmekle uğraşıyoruz. Düzeltmiş olmanın başarı alkışlarını alıyoruz. Bu içimizi buran alkışlar. Keşke farklı başarılara imza atabilip keşke Batı Trakyalı ve Balkanlar'daki insanların geleceğe olan umutlarının ve güvenlerinin farklı boyutlarıyla güçlendiği alanlarda başarılarımız olsa. Balkanların ve Batı Trakyalıların gücünü artırabileceğimiz alanlar oluşturmak, dinamiklerini geliştirmek, insan ve beşeri sermayelerini güçlendirebilmek gibi yeni bakış açılarını sizlere birlikte şekillendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Sadece Batı Trakya'da değil, tüm Balkanlarda ortak vizyonla bu bir ideali olmalıdır. Bana göre o ortak ideal de tek bir cümle ile özetlenebilir. O cümle de genç Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'bu büyük Türk milletine muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır' cümlesidir ve hedefidir. Biz ufak ufak gruplarla, hatta kendi içimizdeki bölünmelerle ne Batı Trakya'ya ne Batı Trakyalıya hizmet edemeyiz. O nedenle biz ana felsefemizi birlik ve beraberlik üzerine kurmalıyız. ve birlikte ortak hedefler ortak ilkeler çerçevesinde ortak geleceğe ilerlemeliyiz. Bizler, Batı Trakyalılar, Balkanlar ve büyük Türk milleti adına nefislerimizin mahkumu olamayız. Vicdanımız merkezinde o büyük milletin ve büyük milletin hayalleri, büyük hedefleri ve medeniyet yolculuğu olmalıdır."

Müezzioğlu kongrenin birlikteliğe vesile olmasını dileyerek, seçilecek yönetimin tüm istek ve taleplerini yerine getirmeye çalışacağını söyledi.

BTTDD Başkanı Necmettin Hüseyin, 2 yıl önce yönetime gelirken verdikleri iki sözü sözleri yerine getirdiklerini söyledi. Bu 2 yılın çok yoğun geçtiğini belirten Hüseyin, "İlk sözümüz dernek ile üye arasındaki mesafeyi kaldırmaktı, bunu şubelerde başardık. Hepiniz bu derneğe sahip çıkıyorsunuz, hepinize teşekkür ederim. Bir diğer sözümüz temel problemlere ilişkindi. Özellikle Yunan vatandaşı olarak Türkiye'ye gelerek ikamet, çalışma izni, haymatlosluk sorunu, sağlık güvencisi ilgili sorunlar çok ciddi olarak önümüzde duruyordu. Bu sorunların kökünü kazıyacağız dedik ve BTTDD'nin tarihinde bu sorunlara yönelik en köklü çözümün getirildiği bir dönem olarak anılacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Hüseyin, kendilerine verdiği destekten dolayı Bakan Müezzinoğlu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Necmettin Hüseyin, BTTDD'nin genel başkanlığına yeniden seçildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Nurettin Topçu Bahçelievler Batı Trakya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl?
title