Haberler

Btso Uzay, Savunma ve Havacılık Konseyi Torino'ya Çıkarma Yaptı

Bursa'nın uzay, savunma ve havacılık kümelenme çalışmalarıyla 'rol model' olması için BTSO çatısı altında ve liderliğinde başlatılan süreç, Torino'da gerçekleştirilen 4 günlük yoğun ziyaretlerle hız kazandı.

Bursa'nın uzay, savunma ve havacılık kümelenme çalışmalarıyla 'rol model' olması için BTSO çatısı altında ve liderliğinde başlatılan süreç, Torino'da gerçekleştirilen 4 günlük yoğun ziyaretlerle hız kazandı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ve Uzay Havacılık ve Savunma Konseyi Yöneticisi Mustafa Hatipoğlu, uzay-havacılık ve savunma sanayii konusunda İtalya'da gerçekleştirilen Aerospace&Defense Meetings Torino'ya katıldı ve sektörün uluslararası şirketlerinin temsilcileriyle temaslarda bulundu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, 20 ülkeden 265 firma ve kurumun iştirak ettiği Aerospace&Defense Meetings Torino'da Bursa'nın temsil edilmesinin önemine işaret ederek, "Uzay, Savunma ve Havacılık sektörünün dünyada önde gelen tüm oyuncularını bir arada görmek, üretimlerine tanık olmak ve işbirliğini olanaklarını geliştirmek amacıyla Konsey Başkanımız Sayın Hatipoğlu ile İtalya'da verimli 4 gün geçirdik. Konsey yapılanmamız ve kümelenme çalışmalarımıza ivme kazandırma anlamındaki deneyim ve gözlemlerimizi Bursa iş dünyası ile paylaşacağız" diye konuştu.

BTSO HEYETİ UZAY TESİSLERİNİ İNCELEDİ

Aerospace&Defense Meetings Torino'da uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileriyle de görüşme yapıldığını kaydeden Duran, "Özellikle Fransa, İtalya, İspanya, Belçika, Almanya ve ABD'de faaliyet gösteren, İtalya'nın uzay ve havacılık konusundaki en önemli şirketlerinden biri olan Thales Alenia Space Firması'na yaptığımız ziyaret bizleri çok umutlandırdı. Şirket'in İleri Düzey Bilim ve Araştırma Programları Başkanı Maria Antonietta Perino ile görüştük ve kümelenme çalışmalarımızdan bahsettik. Onlar da çok heyecan duydu ve Kümemiz'i Torino'ya davet ettiler. Sadece Bursa'da, yurt içinde değil uluslararası arenada da girişimlerimizin, hedeflerimizin ve çalışmalarımızın böylesine takdir görmesi doğru yolda olduğumuzu gösterir. Bizler, 'Bursa büyürse, Türkiye büyür' mesajımızın arkasından giden kent sevdalıları olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI UZAY VE HAVACILIK ŞİRKETLERİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Program çerçevesinde; Torino'da "AB 8.Çerçeve Programı Horizon-2020'de uzay ve havacılık sanayii için fırsatlar ve zorluklar " konulu panele katılım sağlandı. Avrupa Birliği'nin en büyük havacılık destek programı olan ve içeriğinde 8 kümeyi barındıran Clean Sky hakkında geniş bilgi alındı. "Aerospace & Defense Meetings Torino" etkinliğinin resmi açılışına da katılan BTSO Heyeti, İtalya'nın uzay ve havacılık konusunda faaliyet gösteren en büyük firmalarından Thales Alenia Space, Selex ES, Renishaw, Microtecnica Actuation Systems, Avio Aero ve insansız hava aracı üreten Nimbus firması başta olmak üzere 10'un üzerinde uluslararası şirket temsilcileri ve Torino Piemonte Bölgesi Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Lideri Diana Giorgini, Torino Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alessandro Barberis, Torino Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Guido Bolatto ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi ve BTSO çatısı altında oluşturulması planlanan kümelenme çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Söz konusu organizasyonda; İtalya'daki uzay ve havcılık küme yetkilileri başta olmak üzere; İzmir Uzay ve Havacılık Kümelenmesi, OSSA (Ankara) Uzay ve Havacılık Kümelenmesi ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sektörel Strateji ve Yatırım MüdürüArif Sezgin ile de biraraya gelen Heyet, kümelerarası işbirliği olanakları konusunda görüş alış verişinde bulundu.

UZAY, SAVUNMA HAVACILIK KÜMELENMESİ' İŞBİRLİĞİNE TORİNO'YA DAVET EDİLDİ

BTSO Heyeti, İtalya'daki temasları çerçevesinde, Fransa, İtalya, İspanya, Belçika, Almanya ve ABD'de faaliyet gösteren, İtalya'nın uzay ve havacılık konusundaki önemli 5 şirketinden biri olan Thales Alenia Space Firması'na ziyaret gerçekleştirdi. Uluslararası uzay istasyonunun yüzde 50'sinin üreticisi, her türkü iletişim ve haberleşme uydusu üreticisi, dünyanın önde gelen uzaysal yükseklik ölçme uzmanı, askeri uydu iletişim sistemleri üreticisi, Satürn'ün en büyük uydusu olan Titan'ı araştıran uydunun üreticisi, Rus Soyuz Uzay Aracı Fırlatma Üssünün tek Avrupalı tedarikçisi, Uçak kokpiti elektronik sistemleri ve tam uçuş simülatör sistemleri üreticisi olan Şirket'in İleri Düzey Bilim ve Araştırma Programları Başkanı Maria Antonietta Perino ile görüşen Heyet Başkanı İlker Duran, Bursa ekonomisi ve BTSO'nun hedefleri hakkında bilgi verdi. Ziyaret sırasında, Perino, ayrıca; BTSO Uzay, Savunma Havacılık Kümelenmesi'ni işbirliği yapmak üzere Torino'ya davet etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İtalya Torino Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title