Haberler

Bsmmmo'dan Gelir Vergisi Beyannamesi Uyarısı

Bursa Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (Bsmmmo) Başkanı Ebubekir Şimşek, Mükelleflerin Mart Ayında Vermesi Gereken Gelir Vergisi Beyannamelerinin Gerçek Kazançları Üzerinden Bildirilmesini İstedi.

Bursa Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ebubekir Şimşek, mükelleflerin mart ayında vermesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin gerçek kazançları üzerinden bildirilmesini istedi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın özellikle serbest meslek kazançlarını mercek altına aldığını hatırlatan Şimşek, "25 Mart'ta kadar serbest meslek mükelleflerin harcamalarını göz önünde bulundurarak beyanname vermesini istiyorum" edi.

BSMMM tarafından düzenlenen 'Cumartesi Seminerleri'ninde, Bursa Vergi Dairesi Grup Müdürü Ramazan Tekkeş tarafından "ihtilaflı kamu alacaklarının uzlaşma usulüyle tahsili" anlatıldı. Yeni çıkan yasayla ihtilaflı alacakların vergi dairelerinde kurulan uzlaşma kurulları ile anlaşılarak tahsil edileceğini ve bu sayede adliyelerin yükünün hafifletileceğini söyleyen Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, "Bu kanunla mükelelflere yeni bir uzlaşma hakkı vererek tahsilini hedefliyoruz" dedi.

31 Mart 2008 tarihinde uzlaşma kuruluna müracaatların sona erdiğini söyleyen Saydam, "Uzlaşma kuruluna giren mükellefler ile anlaşma yapılmadığı takdirde dava açabilecekler. Ancak uzlaşma kurulunda anlaşılıp imza atıldıktan sonra dava açma hakkı bulunmuyor. Uzlaşma kurulana giren mükelleflerin 15 günlük düşünme süresi var. Bu süre sonrasında uzlaşmayı kabul etmeyen mükelleflerle ikinci kez uzlaşmaya oturmayacağız. Bu kanunun başarıya ulaşması için birlikte hareket etmeliyiz. Uzlaşma kuruluna giren mükellefler, tekliflerimizi kabul etmedikleri takdirde anlaşmadan kalkıp dava açabilirler. Ama öncelikle uzlaşmayı denemelerini istiyoruz" diye konuştu.

Oda üyelerinin, "Bu yasa vergi affı olarak biliniyor. Ancak herhangi bir af söz konusu değil. Sadece ihtilaflı kuma alacakların taksitlendirilmesi anlamına mı geliyor? Biz yüzde 30-35 lik indirim yapılmasını istiyorduk" demesine Saydam, "Bu yasadan yararlanacak mükelleflerin sayısı az, ancak miktarları çok yüksek. Beyana dayalı vergide veya gecikme cezalarında af yok. Uzlaşma kuruluna girecek mükelleflere cazip teklifler sunulacağını söyleyebilirim. Teklifler kanunun amacına uygun olacaktır. Bu sayede yargı sürecindenden kurtulacak" diyerek cevap verdi.

Semineri çok sayıda odası üyesi takip etti.

(AOA-MŞ) 08.03.2008 19:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title