Haberler

BŞEÜ'de ilk kez "Akademik Terfi ve Cübbe Giyme Töreni" yapıldı

Güncelleme:

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde (BEŞÜ) kuruluşundan bugüne ilk defa "Akademik Terfi ve Cübbe Giyme Töreni" düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde (BEŞÜ) kuruluşundan bugüne ilk defa "Akademik Terfi ve Cübbe Giyme Töreni" düzenlendi.

Üniversitenin spor salonunda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri gözetilerek gerçekleştirilen törende, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ile rektör yardımcıları ve dekanlar, terfi alan 15 profesör, 28 doçent ve 27 doktor öğretim üyesine cübbelerini giydirdi.

Törende konuşan Rektör Beydemir, Kovid-19 nedeniyle öğrencilerden uzak kalsalar da eğitime devam ettiklerini söyledi.

Öğrenciler gibi akademisyenlerin de ülke için çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Beydemir, törenin üniversitede ilk olarak gerçekleştirildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Akademik çalışmalarıyla unvanını bir üst kademeye taşıyan değerli bilim insanlarının sevinçlerine ortak olmak için buradayız. Bu töreni geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. İnanıyorum ki, her yıl bir önceki yıldan daha büyük, daha coşkulu bir törenle üniversitemizin akademik kadrosunu genişletmeye devam edeceğiz. Bir şeyi bilmek, nasıl bir beceri ise o şeyi öğretebilmek de öyle bir beceridir. Her birimiz, alanlarımızda bilimsel çalışmalar, makaleler, atıflar ve çeşitli akademik unvanlara sahip bireyler olabiliriz ancak asıl yetkinliğimiz bu bilgilerimizi öğrencilerimize öğretebilmekte saklıdır. Araştırdığımız, geliştirdiğimiz, bildiğimiz konuları öğrencilerimize ne kadar iyi öğretebilirsek asıl unvanımız ve kazanımımız bu olacaktır."

"Üniversiteler, özgürlüklerin ikametgahıdır." diyen Beydemir, "Bu ikametgahın asıl sahibi öğrencilerimizdir. Uzaktan eğitim sürecinde bizler elbette birtakım zorluklar ve sıkıntılar yaşıyoruz ancak öğrencilerimiz de bu sorunları yaşıyor. Bizler, üniversitemizin sosyal medya hesaplarına gelen tüm soru, sorun ve önerilere cevap veriyoruz. Sizlerden ricam, özellikle bu süreçte öğrencilerinize daha ulaşılabilir olmanızdır. Onların taleplerine, sorularına ve sorunlarına daha ilgili olmanızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Üniversitelerin eğitim mekanlarının asıl sahibi olduğunu vurgulayan Beydemir, "Bugün bir üst akademik unvana kavuşan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum." dedi.

Beydemir, kentin eğitim ve sağlık şehri olması için çalışmalarını sürdürdüklerini, üniversitedeki diğer üst çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Rektör Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title