Haberler

Brüksel: Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Brüksel'de

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nun (AP) İşçi Partili (Pvda) Üyesi Emine Bozkurt'un AP'ye Sunduğu Raporla İlgili Olarak Görüşmelerde Bulundu.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nun (AP) İşçi Partili (PvdA) üyesi Emine Bozkurt'un AP'ye sunduğu raporla ilgili olarak görüşmelerde bulundu.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, AP Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi'nin Brüksel'de düzenlediği toplantıya Emine Bozkurt ile birlikte katılarak açıklamalarda bulundu. Toplantıda ilk olarak söz alan AP'nin PvdA'lı üyesi Emine Bozkurt, "Türkiye'de kadına yönelik halen şiddet devam ediyor. Ancak bunlar azaldı. Her işlenen namus cinayeti Türkiye için sorun teşkil ediyor. Reformların ve bunla ilgili çalışmaların devam ettirildiğini ancak uygulamalarda sorunlar olduğu biliniyor" dedi. Türkiye'de kız çocuklarının halen belli bölgelerde okula gönderilmediğini belirten Bozkurt, "Ancak AB ile yapılan uyumlu çalışmalar devam halinde olduğu için artık bu oranın düştüğünü söyleyebilirim. Kadına yönelik şiddet büyük problem ve bunun biran önce azaltılması gerekli. Kadın hakları Türkiye'de Avrupa Birliği nezdinde öncelikli konular arasında" diye belirtti. Kadınların Türkiye'de siyasetteki yerine de değinen Bozkurt, "Kadınların politikada hemen hemen hiç yeri yok. Bu konuda şimdiki hükümet biraz daha çalışma yapmalı ve kadın milletvekillerinin ve belediye başkanlarının sayısını arttırmalı" şeklinde konuştu.

Bozkurt'un ardından söz alan Nimet Çubukçu, Türkiye'nin kadın hakları konusunda önemli adımlar attığına ve bu konudaki kararlılığın sürdüğüne dikkat çekerek, "Türkiye'de bu konuda devrim niteliği taşıyan değişiklikler kadın-erkek eşitliği anlamında yeni bir medeni kanunu da yanında getirdi. Bu sayede aile mahkemleri kuruldu. Türkiye namus cinayetleri konusunda eskiye nazaran önemli bir mesafe almıs durumdadır. Bu çerçevede Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na sunulan ve kabul edilen, 'namus adına kadınlara yönelik olarak işlenen suçların önlenmesi doğrultusunda çalışmak' başlıklı karar tasarısına İngiltere ile birlikte Türkiye ana sunucu olmuştur" diye bildirdi. Kabinede kadın olarak politikacı sayısının yüzde 4.4 olduğunu belirten Çubukçu, "Bu konuda hükümet olarak kadın politikacıların sayılarının arttırılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Ancak bilinmelidir ki hükümetimiz en çok kadın politikacı çıkaran hükümettir" şeklide konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title