Haberler

Brüksel: Brüksel'de AB-nato İşbirliği Toplantısı

Avrupa Birliği Politika ve Güvenlik Komitesi (Psc) ve Kuzey Atlantik Konseyi (Nac) Yetkilileri Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Şefi Javier Solana ve NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer Başkanlığında Bir Araya Geldi.

Avrupa Birliği Politika ve Güvenlik Komitesi (PSC) ve Kuzey Atlantik Konseyi (NAC) yetkilileri Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Dış politika Şefi Javier Solana ve NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer başkanlığında bir araya geldi.

Görüşmelerde Riga'da gerçekleştirilen NATO zirvesinin ardından Balkanlar ve Afganistan'a yapılacak yardımlarla ilgili AB-NATO işbirliği çerçevesi ele alındı. Görüşmeler sonrasında AB Dış politika Şefi Javier Solana ve NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer basına açıklama yaptı. İlk sözü alan Solana, "Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Afganistan'ın yeniden yapılandırılması konularında NATO ile işbirliği içinde olacağımızı söylemeliyim. AB üyesi 23 ülkeden gelen toplam 4 milyar dolarlık yardımı Afganistan'ın yeniden yapılandırılması için kullanacağız. Öte yandan gelecekteki görüşmelerimizde de Afganistan'a nasıl daha iyi destek verebileceğimizi konuşacağız" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ise, "Avrupa'da birçok ülke Afganistan'a yardımcı olmaya çalışıyor. Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası'nın (ESDP) Afganistan'da yapılandırılmasından mutluyum. AB ülkelerinin Sırbistan, Bosna-Hersek ve Karabağ'da barış için uğraş vermeleri ve bu konuda aldıkları olumlu kararlar mutluluk verici" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title