Haberler

Brown, Yeni Başbakan Olarak Görevlendirildi

İngiltere'de Başbakanlık Görev Devir Teslimi, Kraliçe 2. Elizabeth'in Blair Hükümetlerinin Maliye Bakanı Gordon Brown'a Başbakanlık Görevini Tevdi Etmesiyle Resmen Tamamlandı.

İngiltere'de Başbakanlık görev devir teslimi, Kraliçe 2. Elizabeth'in Blair hükümetlerinin Maliye Bakanı Gordon Brown'a başbakanlık görevini tevdi etmesiyle resmen tamamlandı.

10 yıl boyunca görev yaptığı Maliye Bakanlığı binasından bürokratlarının alkışlarıyla uğurlanan ve Kraliçe 2. Elizabeth tarafından Buckingham Sarayı'nda kabul edilen Brown, beklenenden uzun süren, yaklaşık 1 saatlik kabulün ardından saraydan ülkenin yeni başbakanı olarak ayrılırken, kendisine eşi Sarah Brown eşlik etti.

Kraliçe Elizabeth'in, Tony Blair'in istifasını sunmasının ardından kabul ettiği Brown'dan, resmen yeni İngiltere hükümetini kurmasını istediği belirtildi.

Kısa süre önce İşçi Partisi liderliğini de Blair'den devralan Brown, Kraliçe'nin hükümeti kurmakla görevlendirmesinden sonra eşi ile birlikte Downing sokağındaki başbakanlık konutuna geldi.

Halkın sevgi gösterileri arasında konuta gelen Brown, 10 numaralı ikametgahın kapısında yaptığı açıklamada, başbakan olarak görevlendirilmekten duyduğu onuru dile getirdi.

"Bu yeni bir hükümet olacak ve yeni öncelikleri bulunacak" diyen Brown, halkının hizmetinde olacağını vurguladı. Ülkesinin beklentilerini yerine getirmeye çalışacağını da belirten Brown, özgeçmişini özetlerken, herkes için refah istediğini bildirdi.

İşçi Partisi yönetimindeki İngiltere'nin içinde bulunulan yüzyılın en büyük "başarı hikayesini" oluşturabileceğine inandığını da belirten Brown, halkını dinleyip onların görüşlerinden yararlanacağını ifade etti.

Kamu hizmetleri ve değişim konusunda İngiliz halkına sözler veren Brown, "dar parti çıkarları üzerinden değil, halkın büyük çıkarlarını gözeterek kadrosunu kuracağını" söyledi.

Brown, sözlerini, "değişim süreci şimdi başlıyor" diye tamamladı.

Brown çifti daha sonra, ilk kez başbakan ve eşi olarak girecekleri 10 numaralı ikametgahın kapısının önünde gazetecilere uzun süre poz verdi.

Brown'ın yarın sabahtan itibaren yeni kabinesinin bazı isimlerini açıklamaya başlaması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title