Haberler

Brown Kabinesini Açıklıyor

İngiltere'de Dün Başbakanlık Görevini Tony Blair'den Devralan Gordon Brown'un Bugün Kabine Üyelerini Açıklaması Bekleniyor.

İngiltere'de dün Başbakanlık görevini Tony Blair'den devralan Gordon Brown'un bugün kabine üyelerini açıklaması bekleniyor.

Brown'un Dışişleri Bakanlığı'na Margaret Beckett yerine başka bir ismi atayacağı biliniyor. İngiliz basınına göre, Dışişleri Bakanı 41 yaşındaki Çevre Bakanı David Miliband olacak.

10 yıldan uzun süredir Maliye Bakanlığı yapan Gordon Brown ise tüm yeteneklerden faydalananan bir hükümet oluşturmak istediğini söyledi.

Gordon Brown Başbakan olarak dün konutu önünde yaptığı ilk açıklamada da,

'yeni öncelikleri olan yeni bir hükümet' kurma sözü vermişti.

Bu arada, Brown'un dış politikada, herşeyden önce Irak'taki savaş nedeniyle zor bir miras devraldığı belirtiliyor. Basına göre, Brown İngiliz silahlı kuvvetlerinin gündeminde öncelikle Afganistan'ın olmasını isteyecek.

Öte yandan, İngiltere'de muhalefet partilerinin liderleri Gordon Brown'a, erken seçime gitmesi çağrısında bulundu.

Bu arada, Muhafazakar Parti lideri David Cameron ve Liberal Demokrat Parti lideri Menzies Campbell, Brown'nun halk tarafından başbakanlığa seçilmediğini, bu nedenle de yetkisi olmadığın söyledi.

(BBC-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title