Haberler

Brown Kabinesini Açıkladı

İngiltere'nin Yeni Başbakanı Gordon Brown, Göreve Gelmesinin Ardından Büyük Çaplı Bir Kabine Değişikliği Yaptı.

İngiltere'nin yeni Başbakanı Gordon Brown, göreve gelmesinin ardından büyük çaplı bir kabine değişikliği yaptı.

Blair kabinelerinde içişleri ve dışişleri bakanlıkları yapan Jack Straw'u Avam Kamarası başkanlığı görevinden Adalet Bakanlığına kaydıran Brown, Dışişleri Bakanlığına ise yakın siyaset arkadaşı 41 yaşındaki David Miliband'i getirdi. Miliband son kabinede de çevre bakanı olarak görev yapıyordu.

İçişleri Bakanlığına ilk kez bir kadın siyasetçi, Jacqui Smith'in atandığı kabinede, Alan Johnson Sağlık Bakanı, Douglas Alexander da Uluslararası Kalkınma Bakanı oldu.

Ticaret ve Sanayi Bakanı olarak Peter Hain'in adı açıklanırken, Brown, geçen kabinede kendisinin bulunduğu Maliye Bakanlığı görevine ise Alistair Darling'i getirdi.

Okullardan sorumlu bakan olarak Ed Balls'un açıklandığı listede, Avam Kamarası liderliğine Harriet Harman getirildi.

Geçen kabinede Savunma Bakanı olarak görev yapan Des Browne yerini koruyan isimlerden biri oldu. Kültür Bakanlığına James Purnell, Ulaştırma Bakanlığına Ruth Kelly ve Çevre Bakanlığına Hilary Benn getirilirken, Geoff Hoon da İşçi Partisinin parlamento grup başkanı oldu.

Geçen kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan John Hutton da yeni kabinede Sanayi Bakanı olarak yer aldı.

Blair'in son kabinesinde yer alan John Reid, Margaret Beckett, Patricia Hewitt, Lord Goldsmith, Hilary Armstrong ve Valerie Amos gibi isimler ise kabine dışında kaldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title