Haberler

Brown, Irak'ta Rehin Alınan İngilizlerin Serbest Bırakılmasını İstedi

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Londra'nın Irak'taki Askerlerini Geri Çekmesini Sağlamak İçin Kaçırılan 5 İngilizin Acilen Serbest Bırakılmasını İstedi.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Londra'nın Irak'taki askerlerini geri çekmesini sağlamak için kaçırılan 5 İngilizin acilen serbest bırakılmasını istedi.

Mayıs ayında Bağdat'ta rehin alınan İngilizlerin serbest bırakılması için girişimlerde bulunan Brown, "Amacımızı güvence altına almak için bütün güçlerimizi kullanacağız" dedi. Rehin almanın bir gerekçesi olmadığını ve bunun kabul edilemez olduğunu savunan Başbakan, "Bizim siyasetimizi değiştiremezler" şeklinde konuştu.

Konuşmasında zaman mühleti konusuna değinmeyen Brown, "Rehine alanlar sorumluluğu üzerine almalı ve yaptıklarının sonuçlarına katlanmalılar. Rehineleri bir an önce serbest bırakarak, evlerine dönmelerini sağlamalılar" diye konuştu.

Çağrı, salı günü Dubai merkezli El Arabiya televizyonunda, İngiltere'nin Irak'ı 10 gün içinde terk etmesini isteyen silahlı bir grubun videosunun yayınlanması üzerine yapıldı.

29 Mayıs'ta, Bağdat'taki Maliye Bakanlığı'na giden bir yönetim danışmanı ve 4 güvenlik görevlisi kaçırılmıştı. Militanlar Londra'ya videonun yayınlanmasından itibaren geçerli olmak üzere Irak'tan çekilmesi için 10 gün süre tanımıştı. Fakat, geri çekilmenin gerçekleşmemesi halinde ne yapılacağı belirtilmemişti.

(AFP-PNR-PNR-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title