Haberler

Brookıngs Enstitüsü'nde 'Türkiye 2007' Semineri

ABD'nin Önde Gelen Düşünce Kuruluşlarından Brookings Enstitüsü ile Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (Tüsiad) Ortaklaşa Oluşturduğu 'Türkiye 2007' Projesinin İlk Semineri Washington'da Gerçekleştirildi. ABD'nin Eski Ankara Büyükelçilerinden Mark Parris'in Yönettiği Oturuma, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Fehmi Koru, Tüsiad Dış Politika Danışmanı Soli Özel ve Radikal Gazetesi Yazarı Murat Yetk...

ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü ile Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) ortaklaşa oluşturduğu 'Türkiye 2007' projesinin ilk semineri Washington'da gerçekleştirildi. ABD'nin eski Ankara Büyükelçilerinden Mark Parris'in yönettiği oturuma, Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru, TÜSİAD Dış Politika Danışmanı Soli Özel ve Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin katıldı.

Toplantıda konuşan Soli Özel, terör örgütü PKK'nın baharın gelmesiyle birlikte faaliyetlerini artıracağını, bunun da hükümet üzerinde kamuoyu baskısını artıracağını söyledi. ABD'nin PKK konusundaki faaliyetlerinin Türk kamuoyunda yeterli görülmediğini belirten Fehmi Koru ise, bu durumun ABD için tehlikeli olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve başkanlık sistemi tartışmaları hakkındaki bir soru üzerine başkanlık sisteminin Türkiye'ye uyduğuna inanmadığını dile getiren Koru, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu göreve aday olursa anayasalara göre hareket edeceğini ve demokrasinin ilerleyeceğini söyledi. Koru, bir başka soru üzerine ise, Hrant Dink'in 'soykırım' iddiasını savunduğu için değil, uzlaşma arayışında olduğu için öldürüldüğünü ifade etti.

Sözde Ermeni soykırımı hakkındaki tartışmalara değinen Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin ise, bu sorunun çözümü için Türkiye'de doğru zamanın yaklaşmakta

olduğunu söyledi. Yetkin, ancak ABD'de sözde Ermeni soykırımı tasarısının geçmesinin, 'iyi niyetleri eyleme dökme' yönündeki eğilimi durduracağını vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title