Haberler
BBC

Britney Spears artık özgür

Güncelleme:

ABD'nin Los Angeles şehrinde mahkeme, şarkı Britney Spears'ın serveti ve hayatının kontrol edilmesine yol açan yasal vasiliğe son verilmesi kararı aldı.

ABD'nin Los Angeles şehrinde mahkeme, şarkı Britney Spears'ın serveti ve hayatının kontrol edilmesine yol açan yasal vasiliğe son verilmesi kararı aldı.

39 yaşındaki şarkıcı sosyal medyadan hayranlarına yaptığı duyuruda, "hayatının en güzel günü olduğunu ve ağlamak üzere olduğunu" yazdı.

Britney Spears'ın babası, 13 yıldır şarkıcının hayatına dair her alanı kontrol ediyordu.

Los Angeles'taki mahkemenin önünde toplanan Britney Spears hayranları şarkıcıya destek olarak vasiliğin bir tacize dönüştüğünü sloganlarla haykırdı.

Britney Spears'ın babası Jamie daha önceki duruşmalarda o dönemde bu kararın alınmasının doğru bir adım olduğunu, ancak artık şarkıcının kendi hayatının kontrolünü geri alması gerektiğini söylemişti.

2008'de akıl sağlığı konusunda kaygıların ortaya çıkmasından sonra Britney Spears'ın kariyeri yasal vasilerinin eline geçmişti.

Mahkeme, Jamie Spears'a kızının serveti ve hayatının diğer alanlarını kontrol etme yetkisi vermişti.

Britney Spears ise yıllar sonra babasının elinden vasiliği almak için mücadele etmeye başladı ve vasiliğin istismara dönüştüğünü belirtti.

Jamie Spears ise suçlamaları reddederek kızının durumu konusunda kaygılı olduğunu savundu.

Şarkıcının hayranları #FreeBritney kampanyası başlatmış, şarkıcının kendi hayatı üzerinde söz söyleyebilme hakkına sahip olmasını talep etmişti.

Uzayıp giden yasal anlaşmazlık, bu yıl yayınlanan ve şarkıcının vesayeti konusundaki tartışmaları ele alan "Framing Britney Spears" adlı belgeselle yeniden dikkatleri çekti.

39 yaşındaki şarkıcı, yargıca kendisine ilaç verildiğini, zorla sahneye çıkmasının istendiğini ve çocuk sahibi olmasının engellendiğini söylemişti.

Los Angeles'taki yargıç Brenda Penny ise cuma günkü duruşmada Britney Spears lehine karar verdiğini açıkladı, taraflar bu karara karşı çıkmadı.

Bir muhasebecinin tutularak sürmekte olan mali sorunlara çözüm getirmesi gerektiğine kadar verildi.

Dışarıda toplanan hayranlarına seslenen Britney Spears'ın avukatı Mathew Rosengart ise bütün bu süre boyunca şarkıcının gösterdiği cesareti takdir ettiğini aktardı.

BBC

Britney Spears Los Angeles Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title