Haberler

Britanya Ulusal Arşivi "Ufo" Belgelerini Kamuoyuna Açtı

Britanya Ulusal Arşivi, 1980 Yılı Aralık Ayında Meydana Gelen ve Kayıtlara Rendlesham Ormanı Olayı Olarak Geçen Ufo İddialarıyla İlgili Belgeleri Kamuoyuna Açtı.

Britanya Ulusal Arşivi, 1980 yılı Aralık ayında meydana gelen ve kayıtlara Rendlesham Ormanı Olayı olarak geçen UFO iddialarıyla ilgili belgeleri kamuoyuna açtı.

Açılan belgeler, gece gökyüzünde parlak, titreşimli ışıkların görüldüğünün rapor edildiğini, Savunma Bakanlığının, bu ışıkların ne olduğunu kesin olarak tanımlamayı başaramadığını, ancak soruşturma sonucunda, "ülke güvenliğine yönelik bir tehdit bulunmadığı sonucuna varıldığını" gösteriyor.

Açılan belgelerde 1980 ve 1990'larda öne sürülen yaklaşık 800 UFO vakasıyla ilgili toplam 4000 sayfalık bilgi yer alıyor. Britanya Savunma Bakanlığı, bilgi edinme hakkı ile ilgili yasalar çerçevesinde elindeki UFO bilgilerini son üç yıldır kademeli olarak kamuoyuna açıyor.

Rendlesham Ormanı olayıyla ilgili belgelere göre, bölgedeki ABD hava üssünden Hava Yarbay Charles Halt'ın ifadeleri de yer alıyor.

Belgelere göre Yarbay Halt, söz konusu gece, ABD üssü girişinin dış tarafında ormanlık kesimde, olağan dışı ışıklar görüldüğünü rapor etmiş. "Güçlü, parlak ışıklar" olarak tanımlanan durumun araştırılması için devriye gönderilmiş. Halt raporunda, "üçgen bir metalik cismin, bütün bir ormanı beyaz bir ışıkla aydınlattığını" yazmış. O gece Halt da dahil bütün üs personeli "titreşimli, güneş ışını rengindeki titreşimli ışık" gördüklerini, görüntünün 5 beyaz nesne şekline dönüştüğünü ve ardından ortadan kaybolduğunu belirtmişler. Ertesi gün bölgede inceleme yapan uzmanlar yerde çökmelere rastlamış ve olağan dışı bir biçimde, radyasyon belirlemiş.

Savunma Bakanlığı, soruşturma sonucunda bu görüntüleri belirli bir tasnif altına sokamamış ancak ülke güvenliğine yönelik bir tehdit belirlenmediği sonucuna varmış.

Belgelere göre o gece radarlar da Britanya hava sahasına veya söz konusu ormana bir cisim geldiğine ilişkin hiç bir iz belirlememiş.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title