Haberler

Brezilya'dan Büyük Umutlarla Kastamonu'ya Gelen Kaporta Ustaları Umduğunu Bulamadı

Güncelleme:

Kastamonu'da, 13 Eylül'de etkili olan dolunun ardından hasar gören araçların boyasız tamiri için Brezilya'dan kente gelen kaporta ustalarının büyük bölümü istenilen kaliteyi ve performansı gösteremedikleri için Türkiye'den ayrıldı.

Ülkelerinde geliştirilen tekniği uygulamaları nedeniyle dolunun zarar verdiği bölgelerde çalışma olanağı bulan Brezilyalı ustalar, aynı durumun yaşanması nedeniyle zarar gören araçları tamir etmek üzere geldikleri Kastamonu'da, beklediklerini bulamadı. Fiyatları, müşteriler yüksek Brezilyalı kaportacılar ise düşük buldu. Bunun üzerine ustaların büyük bölümü Brezilya'ya ya da dolunun zarar verdiği başka ülkelere gitti.

Brezilya'dan Büyük Umutlarla Kastamonu'ya Gelen Kaporta Ustaları Umduğunu Bulamadı

USTALAR FİYATLARI ÇOK DÜŞÜK BULDU

Yaklaşık 10 bin aracın doludan hasar gördüğü kentte, şimdiye kadar onarım gören araç sayısının ise bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Brezilya'dan Kastamonu'ya gelen kaporta ustası Bira de Carvalho, İstanbul ve Mersin dolusunda da Türkiye'ye geldiğini söyledi. Kastamonu'daki doluda, araçların çok ağır hasar gördüğüne işaret eden Carvalho, "Araçların durumlarını çok ağır bulduk. Buna rağmen fiyatlar çok düşük olduğu için birçok arkadaşım Türkiye'de çok fazla kalamadı, geri döndü." dedi.

Dolu hasarıyla ilgili Amerika, Uruguay, Avrupa ülkeleri ve Meksika başta olmak üzere 10 ülkeye gittiğini belirten Carvalho, "Son olarak Uruguay'da dolu yağdı. Ben de bu ay içinde Uruguay'a gitmeyi planlıyorum. Fiyatlar bu şekilde giderse daha kısa sürede de ayrılabilirim." diye konuştu.

Brezilya'dan Büyük Umutlarla Kastamonu'ya Gelen Kaporta Ustaları Umduğunu Bulamadı

"İŞİN ZORLUĞUNDAN DOLAYI BİRÇOĞU GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDI"

Dolu hasarı giderme uzmanı Kemal Kesen ise bu sektörün adının Türkiye'de yeni yeni duyulmaya başladığını ancak Avrupa'da 20 yılı aşkın süredir bilindiğini belirtti. Kastamonu'ya Brezilya, Güney Afrika ve Fransa'dan teknisyenler getirdiğini anlatan Kesen, şunları dile getirdi:

"Bu teknisyenlerin herhangi bir yere dolu yağdığında ulaştığı kişiler bellidir. Türkiye ayağını ben yönetiyorum. Brezilyalı, Güney Afrikalı veya Fransızlar olmak üzere birçok farklı ülkeden ekiplerle çalışıyoruz. Kastamonu'ya dolu yağdığı dönemde Brezilya'dan 200'ü geçen teknisyen geldi. Kastamonu'daki dolunun ebadı, durumu ve bu işin zorluğundan dolayı birçoğu geri dönmek zorunda kaldı. Şu anda Kastamonu'da 15-20 Brezilyalı olduğunu düşünüyorum."

Brezilya'da, göçük tamiri ile ilgili yüksek okullar olduğunu ifade eden Kesen, her Brezilyalının da kalifiye eleman olmadığını savundu. Kastamonu dolusunun araçlarda ağır hasarlar bıraktığına işaret eden Kesen, "Burada istenilen kaliteyi ve performansı gösteremediler. Hasarların büyüklüğünden dolayı burada istenilen performansı gösteremeyip geri dönmek zorunda kaldılar. Birçok yabancının geri dönmesinin sebebi de budur. Biz 100'e yakın araç yaptık. Toplamda bin aracın yapıldığını düşünüyorum. Buranın göçüğünün ne olduğunu algılayabilen, ona göre buraya teknisyenler getiren firmalar burada kaldı. Bunun dışındaki hepsi elekten elendi." diye konuştu.

Brezilya'dan Büyük Umutlarla Kastamonu'ya Gelen Kaporta Ustaları Umduğunu Bulamadı

"KASTAMONU'DAKİ ARAÇLARIN YÜZDE 30'U BİLE YAPILMIŞ DEĞİL"

Dolu hasarıyla ilgilenen Fatih Durna da Kastamonu'da 75 aracı tamir ettiklerini söyledi. Kente dolu yağmasının ardından Brezilya'dan getirdikleri 10 kişilik personel ile çalışmalara başladıklarını ifade eden Durna, şunları kaydetti:

"Şu anda iki kişi kaldık. Kastamonu'daki araç hasarının çok ağır olması beklediğimiz fiyatları yakalayamamış olmamız nedeniyle zor durumda kaldık. Kastamonu'daki araçların yüzde 30'u bile yapılmış değil. Ben dahil birçok göçük firmasında işler oldukça yavaşlamış durumda. Kastamonu'ya Brezilya'dan ve şehir dışından gelen Türk göçükçüler de yavaş yavaş burayı terk ettiler. Birçok dükkan açan firma da dükkanlarını kapatıp gittiler. Vatandaşlarda bir bekleme mevcut. Ekonomik durumdan ve fiyatların yüksek olduğundan şikayetçiler. Şu anda fiyatlar oldukça düşük. Beklediğimiz rağbeti göremedik."

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Türkiye Eylül Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title