Haberler

    Brezilya'da Temer Devlet Başkanlığının İlk Resmi Töreninde Yuhalandı

    Brezilya'da görevinden alınan eski Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in yerine geçen Michel Temer'e yönelik tepkiler sürüyor.

    Brezilya'da görevinden alınan eski Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in yerine geçen Michel Temer'e yönelik tepkiler sürüyor. Temer, devlet başkanı olarak katıldığı ilk resmi tören olan başkent Brazil'deki Bağımsızlık Günü törenlerinde ve Paralimpik Oyunların açılışında kimi seyirciler tarafından yuhalandı. Temer göreve geldiğinden bu yana neredeyse her gün muhalif gösterilerle karşı karşıya.

    Temer'in istifasını isteyen başka bir grup muhalif ise devlet başkanlığı sarayının önünde toplanarak gösteri yaptı. Brezilya basını muhalif gösterilerin 40 ayrı şehirde de sürdüğünü kaydetti. En geniş çaplı gösterinin ise ülkenin ekonomik kalbi olan Sao Paolo'da yapıldığı aktarıldı.

    Temer'in istifa etmesi durumunda ülke erken seçimlere gidecek, eğer koltuğunda kalırsa Roussef'in görev süresi olan 2018'e kadar devlet başkanlığını yürütecek. 75 yaşında eski bir avukat olan Temer 2018 seçimlerinde aday olmayacağını söylemişti.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 08 Eylül 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Dilma Rousseff Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title