Haberler

Brezilya'da Başkan Temer Hakkında Yolsuzluk İddianamesi Hazırlandı

Brezilya'da savcılık devlet başkanı Michel Temer'i yolsuzlukla suçladı.

Brezilya'da savcılık devlet başkanı Michel Temer'i yolsuzlukla suçladı. Temer hakkında, yolsuzluk skandalına adı karışan JBS ile ilişkili olarak hazırlanan iddianame Yüksek Federal Mahkemeye sunuldu. JBS şirketinin sahibi Joesley Batista, kendisine ceza indirimi sağlanması karşılığında bildiklerini mahkemeyle paylaşmış ve 2010'dan beri Temer'e rüşvet ödediğini itiraf etmişti.

Başsavcı Rodrigo Janot Yüksek tarafından hazırlanarak Yüksek Federal Mahkemeye sunulan iddianameye göre başkan Temer geçen Mart ve Nisan aylarında et paketleme şirketi JBS'nin sahibi Joesly Batista'dan 150 bin dolar rüşvet aldı. İddianame, Batista'nın adının karıştığı devlete ait petrol şirketi Petrobras'taki "Lava Jato" (Araba yıkama) adlı yolsuzluk davasında kendisine ceza indirimi sağlanması karşılığında bildiklerini mahkemeyle paylaşması ve 2010'dan beri Temer'e rüşvet ödediğini itiraf etmesi üzerine hazırlandı.

Kongrenin onayı gerek

Federal polisin bugün ayrıca "sonuşturmayı engellemeye çalışmak" ve "yetkililerin sorularına yatın vermemek'le ilgili raporunu da savcılığı sunması bekleniyor. Bunun da Temer hakkında yeni suçlamalara yol açabileceği konuşuluyor.

Brezilya yasalarına göre Temer'in yargılanması için Kongre'nin suçlamayı kabul etmesi gerek. Eğer iddianame Kongre'nin üçte ikisi tarafından kabul edilirse, Temer görevinden alınacak ve 180 gün boyunca yerine Alt Meclis başkanı Rodrigo Maia vekalet edecek.

Öte yandan son anketler, yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan ancak her fırsatta komploya kurban gittiğini yineleyen İşçi Partili eski devlet başkanı Luiz Inácio Lula da Silva'nın, 2018 devlet başkanlığı seçimlerini seçmenlerin çoğunluğun desteğiyle kazanacağını gösteriyor. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title