Haberler

Brexit Karşıtları Londra'da Büyük Yürüyüş-miting Yapacak

– Birleşik Krallık'ta, iktidar ve muhalefet partilerinden ve çok sayıda sivil toplum kuruluşundan Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılması (Brexit) karşıtları, Cumartesi günü Londra'da büyük bir yürüyüş ve miting yapacak.

Brexit konusunda yeni bir referandum yapılmasını talep eden gruplar, Cumartesi günü öğle saatlerinde Başkent Londra'nın merkezindeki Park Lane bölgesinde toplanıp, Parlamento'ya yürüyecekler.

"Geleceğe Bizimle Yürü – Halk Oylaması İstiyoruz" başlığıyla düzenlenen mitinge, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yanı sıra, ana muhalefet İşçi Partisi ile Yeşiller Partisi ve Liberal Demokrat  Parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan da katılacak ve bir konuşma yapacak.

Birleşik Krallık'ta gazetelere verilen "yürüyüş ve mitinge çağrı" ilanlarında, "Geçen iki yılda hangi müzakereler, nasıl yapılmışsa yapılsın, Birleşik Krallık karma karışık bir Brexit'e doğru ileriliyor" denildi ve şu konuların altı çizildi:

"Brexit için zamanında kampanya yürütülenlerin vaadlerinden milyonlarca kilometre uzaklaştık. Brexit, daha şimdiden, gelecek kuşakların ihtiyaç duyacağı iş, yatırım, kamu hizmetleri ve fırsatları yok ediyor. Bu Brexit artık yalnızca daha kötüye gidiyor. Bu nedenle, 'Halkın Geleceğe Yürüyüş Oylaması'na daha önce sesleri yok sayılan, öğrenciler,  çıraklar, binlerce genç öncülük ediyor.

Parlamento önündeki mitingde, Sadiq Khan'ın yanı sıra, Muhafazakar Parti milletvekilleri Anna Soubry ve Sarah Wollaston, Yeşil Parti milletvekili Caroline Lucas, İşçi Partisi Milletvikili  Chuka Umunna, Liberal Demokrat Parti Lideri ve milletvekili Vince Cable ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve belediye meclisi üyeleri konuşacak.

Yürüyüş ve mitingi düzenleyenler, Cumartesi günü 100 bin kişinin katılımını bekliyor. (Fotoğraflı) - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Londra Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title