Haberler

Bravo Dekana

Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın 8 Yıldır Döner Sermayeden Aldığı Paranın Yaklaşık Yüzde 90'ını Bilimsel Araştırmalarda Kullanılmak Üzere Bağışladığı Ortaya Çıktı.

Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın 8 yıldır döner sermayeden aldığı paranın yaklaşık yüzde 90'ını bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere bağışladığı ortaya çıktı.

Her ay döner sermayeden ortalama 20 bin YTL almaya hak kazanan Prof. Dr. Bağcı'nın, bu paranın sadece 2 bin 224 YTL'sini alıp kalanını üniversitenin bilimsel araştırmaları için harcadığı belirtildi. Prof. Dr. Bağcı, 8 yıldır bağışladığı paralarla üniversitenin 700 projesine katkı sağladı.

Dekanlık görevinin yanı sıra Rektör Yardımcılığı görevini de yürüten Prof. Dr. Bağcı, Türkiye'de böyle bir feragatı tercih eden tek tıp fakültesi dekanı ve rektör yardımcısının kendisi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, ''Bu bir tercih meselesidir. Diğer arkadaşlarımın böyle bir tercihte bulunmamasını olumsuz karşılamıyorum. Denizli benim memleketim. Kendi üniversitemde görev yapıyorum. Performansa göre döner sermayeden ayda yaklaşık 20 bin YTL para almaya hak kazanıyorum. Bu paranın önemli bölümünü bilimsel araştırmalar için bağışlıyorum. Bağışladığım para bilimsel araştırmalarda kullanılıyor'' dedi.

Ferah IŞIK / DENİZLİ (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title