Haberler

Brasseur: "Hepimiz Nefrete Karşı Mücadele Etmeliyiz"

Bosna Hersek İnsan Hakları ve Göçmenler Bakanı Semiha Borovac'ın açıklama detay görüntüleri - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur'ın açıklama detay görüntüleri - Bosna Hersek Dinlerarası Konsey Başkanı Jakob Finci açıklama detay görüntüleri. AKPM Başkanı Brasseur: - "Hepimiz nefrete karşı mücadele etmeliyiz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Bosna Hersek İnsan Hakları ve Göçmenler Bakanı Semiha Borovac'ın açıklama detay görüntüleri - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur'ın açıklama detay görüntüleri - Bosna Hersek Dinlerarası Konsey Başkanı Jakob Finci açıklama detay görüntüleri. AKPM Başkanı Brasseur: - "Hepimiz nefrete karşı mücadele etmeliyiz. Bu mücadelemizde bize en fazla yardımcı olacak olan basın organlarıdır" Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, farklı dinlerden temsilcilerin ve siyasilerin katılımıyla kültürlerarası diyalog konferansı düzenlendi.Bosna Hersek İnsan Hakları ve Göçmenler Bakanlığınca düzenlenen konferansın açılışında konuşan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur, dini konularda aşırıcılıktan uzak durulması gerektiğini belirterek, "Hepimiz nefrete karşı mücadele etmeliyiz. Bu mücadelemizde bize en fazla yardımcı olacak olan basın organlarıdır" ifadesini kullandı.Bosna Hersek İnsan Hakları ve Göçmenler Bakanı Semiha Borovac da aşırıcılık ve radikalizmle mücadelenin ele alınacağı konferansın Bosna Hersek gibi çok uluslu bir ülkede gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Kültürlerarası diyaloğu her alanda desteklediklerini belirten Borovac, "Birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemini ve güzelliğini tekrar hatırlatmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.Bosna Hersek Dinlerarası Konsey Başkanı Jakob Finci ise Bosna'daki savaş sırasında ve savaştan sonra zor dönemler geçirdiklerine işaret ederek, savaşın üzerinden 20 yıldan fazla geçmiş olmasına rağmen bazı insanların halen birbirlerine karşı nefret söylemlerinde bulunduğunu kaydetti.Finci, düzenlenen konferansın mesajının "nefrete hayır" olduğunu vurgulayarak, konferansın olumlu sonuçları olacağına inandığını, konferanstan çıkacak sonuçların iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.Konferansa katılan Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı da yaptığı açıklamada, Avrupa'nın çok kültürlü ve çok dinli bir yapıya yavaş yavaş gözünü açtığını belirterek, özellikle İslamofobi, aşırıcılık ve radikalizm gibi konuların aşılabilirliği üzerine konuşulmasının önemli olduğunu söyledi.Paçacı, bu konularda yapılan konuşmaların samimi olması gerektiğine işaret ederek, Avrupa Konseyi'nin bu konuda samimi niyetle yola çıktığını düşündüğünü ve konuştukça çözüm yollarının bulunacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title