Haberler

-erdoğan: "merkez Bankası’nın Yaptıkları İnce Ayar"

Başbakan Erdoğan, Financial Times Gazetesi İle Yaptığı Söyleşide Merkez Bankası’nın Son Önlemleri İçin "olağanüstü Bir Şey Yok" Derken "bana Sorarsınız Merkez Bankası’nın Yaptıkları İnce Bir Ayar" İfadesini Kullandı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Merkez Bankası’nın YTL’yi güçlendirmek için son günlerde aldığı önlemler için “Olağanüstü bir şey yok” dedi. Erdoğan, “Bana sorarsınız Merkez Bankası’nın yaptıkları ince bir ayar” ifadesini kullandı.

Tayyip Erdoğan, Financial Times gazetesi ile yaptığı söyleşide Merkez Bankası’nın son müdahalelerini değerlendirdi. Türk ekonomisindeki olumsuz gelişmeleri küresel volatiliteye bağlayan Erdoğan, Financial Times’in “agresif” olarak nitelendirdiği Merkez Bankası’nın likiditeyi eritmeye ve Türk lirasını güçlendirmeye yönelik “taktikleri”ni Türkiye’ye özgü olmayan volatiliteye bir yanıt olarak nitelendirerek “olağanüstü bir şey” olmadığını söyledi.

“Bana sorarsanız, Merkez Bankası’nın şimdi yaptıkları ince ayar” diyen Erdoğan, Türkiye’nin dört yıl önce yaşanan krizle kıyasla finansal ve siyasi olarak farklı bir pozisyonda olduğunu belirterek, Türkiye’deki yüksek büyüme ve yatırım, büyük döviz rezervleri ve yüksek özgüvene dikkat çekti.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title