Haberler

BP'den 2050 yılına kadar sera gazı emisyonunu sıfıra indirme hedefi

İngiliz enerji şirketi BP'nin (British Petroleum) yeni Üst Yöneticisi (CEO) Bernard Looney, şirketin operasyonlarında sera gazı emisyonunun en geç 2050 yılına kadar sıfır seviyesine indirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Looney, 111 yıllık enerji şirketinin operasyonlarındaki sera gazı emisyonunun en geç 2050 yılında, eğer mümkün olabilirse daha da erken bir zamanda sıfır seviyesine çekilmesinin amaçlandığını belirtti.

Looney, aynı zamanda 2050 yılına kadar şirketin ürünlerindeki karbon yoğunluğunun da yüzde 50 seviyesinde azaltılacağını kaydetti.

BP Üst Yönetcisi Looney yine 2050 yılına kadar tüm önde gelen petrol ve doğalgaz tesislerine metan ölçüm cihazlarının yerleştirileceğini, operasyonların tamamında metan yoğunluğunun yüzde 50 azaltılacağını söyledi.

Looney, "Dünyanın karbon bütçesinin bir sonu var ve bu hızla azalıyor. (Sera gazı emisyonunda) Net sıfır seviyesine hızlı bir geçiş yapmalıyız." ifadesini kullandı.

Dünyadaki tüm enerji sisteminin dönüştürülmesi için trilyonlarca dolarlık yatırımın yapılmasının gerekeceğini belirten Looney, şöyle devam etti:

"Bu, tabii ki bir zorluk olacak. Fakat aynı zamanda inanılmaz büyük fırsat da olacak. Benim açımdan ve hissedarlarımız açısında çok açık; BP olarak bu amaca hizmet etmek için kendi payımızı gerçekleştirmek istiyoruz. Değişmemiz gerekiyor ve değişmek istiyoruz. Dünya için ve BP için doğru olan bu."

Looney, şirketin ayrıca önümüzdeki dönemde düşük karbon enerjisine daha fazla, petrol ve doğal gaza ise daha az yatırım yapacağını belirtti.

BP'den yapılan açıklamada şirketin dönüşümünü gerçekleştirmek amacıyla dört birimin oluşturulmasının (üretim ve operasyonlar, tüketiciler ve ürünleri, gaz ve düşük karbon üretimi, inovasyon ve mühendislik) planlandığı kaydedildi.

Konuya ilişkin olarak çevreci sivil toplum hareketi Greenpeace'den yapılan açıklamada ise, "Bu iddialı karar değil. Hatta bunun yanına bile yaklaşamaz. BP halen yeni petrol ve doğalgaz üretimi için milyarlarca dolarlık yatırım yapıyor." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title