Haberler

Bozyazı Emniyetinden Kuru Sıkı Tabanca Uyarısı

Bozyazı İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Dilek, Kuru Sıkı Tabanca Taşımanın Kanunla Yasaklandığını Belirterek, Kuru Sıkı Tabanca Taşıyanlara 500 YTL İdari Para Cezası Uygulandığını Bildirdi.

Bozyazı İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Dilek, kuru sıkı tabanca taşımanın kanunla yasaklandığını belirterek, kuru sıkı tabanca taşıyanlara 500 YTL idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Dilek, yaptığı yazılı açıklamada, 5729 sayılı Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkındaki Kanun'un Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, buna göre kuru sıkı silah taşıyanlara 500 YTL para cezası uygulanacağını kaydetti. Kanunun ilgili maddelerince kuru sıkı tabanca taşımanın yasaklandığını ifade eden Dilek, "Söz konusu kuru sıkı tabancaların nakilleri, her an kullanıma elverişli olmayacak ve kolay ulaşılamayacak şekilde, boş olarak kutu içerisinde nakledilebilir. Bu silahların belirtilen şekil ve şartların dışında nakledilmesi taşıma olarak kabul edilir. Söz konusu silahların taşınması halinde 500 YTL idari para cezası uygulanacak ve mülkiyeti kamuya geçirilecektir" dedi.

Dilek, ayrıca 2521 Sayılı kanunda yapılan değişiklik ile de ruhsatsız, yivsiz av tüfeği bulunduranlara da 50 YTL idari para cezası uygulanacağını sözlerine ekledi.

(HK-AB-) 04.03.2008 16:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title