Haberler

Bozyazı'da İçme Suyu Sevinci

Mersin'in Bozyazı İlçesine Bağlı Bahçekoyağı Köyü Sakinlerinin Yıllardır Çektiği İçme Suyu Özlemi Sona Erdi.

Mersin'in Bozyazı ilçesine bağlı Bahçekoyağı köyü sakinlerinin yıllardır çektiği içme suyu özlemi sona erdi.

Köyün içme suyuna kavuşması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Bozyazı Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, KÖYDES projesi dahilinde Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce ihalesi yapılan içme suyu inşaatının tamamlanarak hizmete girmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Köy halkına sağlıklı içme suyuna kavuştukları için "hayırlı olsun" dileklerinde bulunan Sağlam, "Yüklenici firma süresinden çok önce içme su şebekesini bitirerek teslim etti. Proje çerçevesinde 7 bin 483 metre boru döşenmiş, 50 metreküp gömme depo yapılmış, enerji nakil hattı çekilmiş, memba drenaj ve kaptajı yapılmış, ayrıca depoya klorlama cihazı da takılarak 40 gün gibi kısa sürede bitirilmiştir. Yapılan işin maliyeti 91 bin 764 YTL olup, bu miktar Bozyazı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden karşılanmıştır" dedi.

Sağlam, 2008 yılı içerisinde içme su kaynağı bulunan her köye sağlıklı içme suyu götürmek için tüm imkanların seferber edileceğini de sözlerine ekledi.

Bahçekoyağı Muhtarı İsmet Dile ise, bugünün kendileri için bir bayram olduğunu belirterek, "Yıllardan beri özlemini çektiğimiz içme suyuna bugün kavuştuk. Çok sevinçliyiz. Bugüne kadar İçme suyunu kilometrelerce yürüyerek getiriyorduk. Suyumuz olmadığından ötürü köyümüz sürekli göç vermiştir. Suyun gelmesiyle göç duracak, geriye dönüş başlayacaktır" diye konuştu.

Dile, tarım arazilerinin sulanması için yapılan sulama hattının da bitmek üzere olmasının kendilerini daha da çok sevindirdiğini ifade etti.

Konuşmanın ardından kurban kesilerek, içme su şebekesi Bahçekoyağı köylülerinin hizmetine sunulurken, köy kadınları Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam'ın boynuna sarılarak teşekkür etti.

(HK-MT-Y) 03.03.2008 16:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title